Fjärde juli

And the star-spangled banner in triumph shall wave
O’er the land of the free and the home of the brave.

Idag hedrar jag USA på Nationaldagen, landet som har stått på Europas sida mot nazismen. Som har de flesta Nobelpristagare. Som är ett land med fantastisk natur. Människorna jag har mött var vänliga, hjälpsamma, öppna och de behandlade mig som en hjälte fast jag inte var det.
Jag hade en kärleksaffär med USA vilket är svårt att tro för det vi läser om det landet är mord och vänsterns gnäll över allting.
Jag har sett den andra, goda sidan, träffat de god guys och det vackra landet.

Jag är glad över min vandring på Pacific Crest Trail 2018, än idag.

Bilder: övers öken vid Hikertown, mile 515 dag 42, nederst utsikt mot Mt Rainier från tältet, mile 2285 dag 141.

4 svar på ”Fjärde juli

 1. Hej, jag har upplevt/tycker/känner som du om USA o många av de människor som bor där. Politikerna är dock ett släkte för sig oavsett land. Även solen har fläckar naturligtvis men sammantaget har USA så mycket, så många möjligheter som inte finns på de flesta andra ställen.
  Återigen kan man fråga sig varför går folkströmmarna från MÖ, Sydamerika, en del gamla öststater, delar av Asien?

  • Politik var dock ett kärt ämne i USA, folk pratade öppet om sina preferenser, helt annat än i Sverige. ”Intervjuade” ca 50 personer med temat: vad tycker du om Trump. Det var annat än i svenska tidningar.

 2. Helt egoistiskt:
  Idag firar jag MIN namnsdag ( enligt den finlandsvenska almanackan…)
  med hjälp av Fredrikabibliotekets internet!
  Kopplar bort ondskan några flyktiga timmar i alla fall!
  Hälsningar från Jeppis !!!

Kommentarer är stängda.