Vad är framtid? När blir nuet en framtid och framtiden nuet?

När jag äter frukost kollar jag samtidigt på nyheterna. Inte i TV, orkar inte längre den vinklade verkligheten SVT bjuder. Jag läser nyheterna på Internet. Först svenska, sedan utländska på engelska.

Det är som vanligt i Sverige. Några bilbränder, mord, sprängningar. Rån i närområdet mot en stor affär. Rånare var ungdomar. Hur väljer de unga yrket rånare? Överfall är nu mera så obetydlig ting att de hamnar sällan i nyheter, bara om någon dör eller är ett mindre barn med ilskna föräldrar. Vissa områden anmäler inga brott. De gör upp med varandra. Jag skjuter, du skjuter eller vi spränger, du eldar. Att vara med i en klubb kallad ”vi yrkeskriminella” ökar oavsett vad Statsmakten hymlar om.

De samhällsfarliga radikala personerna som Säpo har tagit i  förvar kan inte utvisas för de kunde lida skada i sina hemländer. Så de släpps och kan fortsätta vara farliga för vårt samhälle och åtnjuta de fördelar vi erbjuder. Så snällt av oss att behålla dem så deras hemländer slipper.

Bidragslandet Sverige. Som Svenska Institutet gör reklam för. De informerar Världen om alla bidrag och förmåner du kan få även som illegal invandrare. Vi betalar. Vi är det dumgoda landet.

Orden är alltid lindrigare i text än genom en röst och en bild eller film. Min förra årets julklapp, en platt TV som ersatte min urgamla tjock TV har fört Världen betydligt närmare mig. Dock är svenska TV nyheter, det vi alla tvingas betala, så oerhört selektiva. Dagens Trump, något feministiskt, en glad eller ledsen muslimsk invandrare… kanske mord om det var en kvinna som dog. Så, jag skippar det. Om Internet inte fanns – hemsk tanke – vore vi ovetande om allt och kvar i vår svenska  puppa  i tron att vi än är det bästa landet i universum med en trygg och effektiv Regering.

Vi har en Regering som skattar plastpåsar och förbjuder sugrör i välmening och håller kriminella under armarna med samma välvilja. Oavsett brott som att elda upp levande personer eller bara uppmuntra till förakt mot ”dhemmis”.  En Regering vars mål är att rädda världen. Barn  i vissa daghem och skolor skall också rädda världen genom att äta bara vegetarisk mat. De får börja livet med hat mot mat som vi människor, som de djur vi är, har ätit sedan begynnelsen.

Det är Halloweenhelg. Några år sedan gick vissa av husets barn runt och tiggde godis. De var utklädda till häxor. Det första året stod en förälder i närheten, sedan kom de ensam. (Jag bor i ett höghus.) Nu tigger de inte godis längre. De är tonåringar med en mobil i handen och förmodligen studiebidraget i fickan. De har passerat åldern då en pumpa de fick se på min balkong var ”oooh, så fint!”, åldern då ögon tindrade då jag hade köpt extra populärt godis till dem. Att klä ut sig till Påskkärring i hopp om godis är också borta. Att rita Påskkort till hela huset som motgåva likaså.

Barndomen är nästan förbi för dem.

Vad blir det av dessa barn? Alla barn? Vilken värld, land, samhälle, plats erbjuder vi dem? Gå inte ut ensam på kvällen är polisens uppmaning. Ha inte på dig dyr jacka så du inte blir rånad. Barnkanal i Statstelevision visar hur man bör uppföra sig när man blir rånad. Strejka från skolan, ett bud genom en nutida idol. Mitt i Samhällets nya värld finns framtidens vuxna och jag misstänker att deras framtid redan har passerats.

Vad är framtid? När blir nuet en framtid och framtiden nuet?

Ett svar på ”Vad är framtid? När blir nuet en framtid och framtiden nuet?

 1. Ja du TV-tittandet är tabu och har så varit sedan den nionde september 2018.
  Sedan dess har TV:n varit avstängd. Totalt avstängd och kommer så att förbli.
  I annat fall så måste blodtrycksmedicin intas…

  Jag sade för många år sedan, då jag arbetade som gymnasielärare, att Internet är det bästa som hänt mänskligheten. Kollegorna skrattade lite förnärmat och några vidare kommentarer yttrades inte.

  Tillståndet i landet och situationen i skolan var faktiskt en bidragande orsak till att jag valde att pensionera mig redan vid 62 års ålder för drygt fem år sedan. Det fanns i och för sig flera orsaker, vilket inte skall förnekas.

  Jag och de som växte upp under sextiotalet vet hur Sverige, vårt fosterland, var då. Vi har något att jämföra med. Vad vet dagens ungdom om hur landet var förr? Platt intet skulle jag vilja påstå med tanke på den ”utbildning” som dagens skola erbjuder. Nu går den framtida generationen med böjda nackar fast stirrande på mobiltelefonens skärm. Vad månde bliva av dessa barn?

  Vad är framtid skriver du. Ja man kan verkligen fråga sig vilken framtid dagens unga kommer att möta utanför mobiltelefonens blåa skärm. Dess framtid synes mörk, verkligen riktigt mörk till skillnad mot den framtid som vi hade som växte upp under sextiotalet.

  Jag blir ofta så väldigt trött. Trött på politiker som ljuger och bedrar. Trött på MSM som vevar samma historia om och om igen. Trött på ljugande politiker, trött på ett rättsväsende som inte på långa vägar lever upp till den norm som existerade förr. Trött…

Kommentarer är stängda.