Freakshow? Inte med Salma Kikwete men kanske med andra?

När jag var i Tanzania 2014 hade myndigheterna startat en vaccinkampanj. Jag minns inte om det var polio eller någon kombination för barnsjukdomar. Folk var misstänksamma.  Det finns också ca 35% muslimer och Zanzibar är helt muslimsk. Röster hördes om vaccinet var halal. Vaccineringen  riskerade att bli begränsad.

Då reste ”mama Tanzania” alltså presidentfrun Salma Kikwete och vaccinerade det första barnet i en by. Bilden om det fanns på tidningarnas första sida. Jag antar att hon är muslim eftersom hennes make, presidenten, är en praktiserande muslim. Det var ett smart drag. Därefter rullade vaccineringen i gång.

Salma var maka till Jakaya Mrisho Kikwete som var president mellan dec. 2005 –  nov. 2015. Hon arbetade som lärare i 20 år. Hon fick tillsammans sin make i gång testning om Hiv genom att båda testade sig. Mer.. Sök gärna efter henne på Internet och läs varför hon kallades ”mama Tanzania”. Salma och maken  har 5 barn och hon sitter f.n. i Tanzanias  Parlament.

Är det lika smart nu med Covid vaccinet? Kända politiker lovar att vaccinera sig offentligt. Biden förstås. Pence också. Trodde mer om honom men han har kanske en baktanke som heter 2024. Macron läste jag någonstans, fast nu är han ju redan smittad. Obama och herr Clinton. Säkert fler. Misstron mot vaccinet är ju omfattande. Bra om politiker tar det först. Hoppas de får rätt vaccin och inte något annat.  Vi andra kan vänta lite till och se vad som händer. Men glöm för Guds skull inte att tvätta händerna!

Politiker visar vägen? Det som kändes smart i Tanzania känns nu som freakshow. Vad tror de om oss, folket? Fostra folk gjorde man på  läger i forna Sovjet eller nutida Kina. Vi som kan läsa kan också göra en egen bedömning, oavsett hur fel det blir.

De politiska kändisar som inte sätter ut sina vaccinbilder, är de då ute ur leken?

Från BBC news:

Sir Ian McKellen has become the latest celebrity to be photographed receiving the Covid-19 vaccine.

The 81-year-old star of the X-Men and Lord of the Rings films said he felt ”euphoric” to be vaccinated at Queen Mary’s University Hospital in London.

”Anyone who has lived as long as I have is alive because they have had previous vaccinations,” said the veteran actor.”

Det sista är inte sant. Så enkla slutsatser erbjuder inte livet. Dock har vacciner sparat många liv och utvecklat hälsovården men alla världens riktigt gamla har inte erhållit varken vaccin eller hälsovård. Och – även de vaccinerade dör, förr eller senare. Evigt liv finns bara för få och då genom egna minnesvärda gärningar.

Hur tänker du om Covid vaccinet? Ska du lägga in en bild med nålen i armen?

4 svar på ”Freakshow? Inte med Salma Kikwete men kanske med andra?

  1. Tog just!
    Fast givetvis ej mot covid…
    TBE
    Pneumococ
    Feg som jag ju är låter jag andra låta sig besprutas…
    För hastigt framtaget enligt lilla jag.

    • Håller med. För hastigt framtagen och helt ny variant med mNRA system. Så… Dessutom är jag allergisk mot det ena och det andra, inte bara vänsterpolitiker.

  2. Se ” Every kinda people”
    Sjuksköterskan efter vaccination.
    Behöver ju inte i och för sig att det var innehållet i sprutan…

    • Kan vara vad som helst som lång arbetspass, men det väcker ändå frågan. Var inte precis önskvärt.

Kommentarer är stängda.