Det finns många experter och ”experter” om klimat.

Ett litet inlägg till det stora klimatmötet där en massa fina välmående, ofta rika människor frotterar sig med varandra. De kom i privatjet. Deras påverkan på Världen är makalös, i användning av energi mätt.

Bilden överst är från experter. De som har utbildat sig, doktorerat, de som vet principer och praktiker om klimat och miljö. Kolla gärna på listan vem och vad de gör.  https://co2coalition.org/about/

Nej. Greta är inte med bland deras skribenter, inte Kerry, Påven (anmäld till COP28 men blev sjuk), Kamala Harris, Charles III, inte heller Mahmoud Abbas, Bill Gates eller Pourmokhtari är med . Den siste är vår miljö och klimatminister med noll utbildning i ämnet, bara en politisk karriär.

Sultan Ahmed Al Jaber, CEO Abu Dhabi National Oil Company leder COP28. Jag har ingen aning om hans klimatkunskaper men olja och sälja kan han.

Men nu sitter dessa i COP 28 och är med som experter, pådrivare eller något som de goda människorna vilka alltid tar sin jet till olika möten.

Det brukar också vara en skara filmstjärnor och andra kändisar vilka vill visa sin goda vilja att minska sitt klimatavtryck innan de flyger hem igen. Nej, inte tillsammans utan var och en har ju sitt plan.

97,372 delegater har registrerats som deltagare och 3,074 deltar virtuellt, totalt 100,446.

Berlin 1995 hade bara 3,969 delegater. COP är poppis.

Så, tror du att detta gäng kan ändra klimatet eller bör vi bara acceptera förändringar och anpassa oss till de så väl vi kan? Eller, borde vi kanske vara så kloka och anstränga oss att i första hand avsluta alla miljöförstörande krig?

https://co2coalition.org/facts/

https://co2coalition.org/facts/temperatures-have-changed-for-800000-years-it-wasnt-us/

PS. 58% av svenskar i en EU mätning (1074 individer) vill att EU prioriterar klimatet även före terrorism och organiserad brottslighet 49%.

PS2.Twelve of the world’s wealthiest billionaires produce more greenhouse gas emissions from their yachts, private jets, mansions and financial investments than the annual energy emissions of 2m homes, research shared exclusively with the Guardian reveals.

Och sedan hur vissa försöker lura andra att det är allvar:

2 svar på ”Det finns många experter och ”experter” om klimat.

  1. Det väsentliga är ju att inlandsisen smalt.
    Annars hade ju inte t.ex Stockholms skärgård funnits till
    I alla fall inte ovan vattenytan…

Kommentarer är stängda.