Till landet med mjölk och honung

Vägen till helvetet är kantad med goda föresatser. Och vägen till välstånd med tillräcklig förmåga att sko sig med skattebetalarna på pengar. Däröver behövs det idioter (läs politiker) som tycker det är så fint att vara god med andras pengar. Kan slöseriet bero på den usla matteundervisningen i skolan? Att hyra ut till flyktingar är en god affär. Att ”ta hand om” ensamkommande barn ännu bättre. Mölndals kommun betalar 46 500 kronor per månad och lägenhet. Ja, det är du som betalar ifall du råkar bo där. För det får unga en skiten etta och ibland tillsyn. I flyktingindustrin finns ingen diskussion om vinster i välfärden.

Kräks du? Migrationsverket betalade 4,9 miljarder förra året för de ensamkommande flyktingbarnen. Ensamkommande flyktingbarn är en miljardindustri i Sverige. Varje barn eller en ungdom kostar skattebetalarna 2 000 –   7000 kronor per dygn. På tre år har Migrationsverket betalat ut 12,4 miljarder kronor till kommuner som antingen ordnar boenden till ungdomarna i egen regi eller som anlitar privata företag. I år räknar Migrationsverket med att kostnaden för ensamkommande barn och ungdomar kommer att uppgå till åtta miljarder kronor. Det skulle räcka till en del på den platsen varifrån de har rest hit.

Skall barn få fly? Är det inte bättre de bor hos sina föräldrar/släktingar? Får föräldrar skicka sina barn till vad de tror är bättre villkor? Är det smart grepp att skicka iväg någon för 100 000 kronor som – kanske – får ett bra liv, eller blir det bara en förlust på flera plan? Ingår hoppet att resten av familjen kan sedan anknyta? Det är en tyngd på ett barns axlar.

Skulle du skicka ditt barn till en osäker framtid om du bodde i ett fattigt land? Skulle du lämna ditt barn till någon som påstår sig smuggla in honom till landet med massor av pengar och paradisisk liv? Hur samtycker ett barn till en sådan resa?

Att de vuxna betalar flyktingsmugglare är deras eget val. Men  även för dem kan löften från smugglarna  vara bara illusion. Det är inte konstigt att flyktingar är missnöjda och polis får ständigt kallas till anläggningarna för något lyxliv är det inte på en flyktinganläggning. Försäljaren av resan sålde en vara som inte motsvarade beskrivningen och de storslagna löftet om ett fantastiskt liv i drömmarnas land där allt är gratis var bara en osann fantasi.

Borde vi inte stoppa detta?

: Statsministern hälsar på ensamkommande flyktingbarn. Det finns funderingar om barn är barn eftersom man inte gör någon åldersbestämning. Om du ljuger nu låt oss säga 10 år om åldern, hur blir det med pensionen då? Fast, pension är nog avskaffat vid det laget på grund av ekonomisk kollaps.

Du får ändra din födelsedag också hos Skatteverket om du anser att det var fel. En del kommer nog att göra det senare med tanke på pension.

Bild; Statsminister med flyktingbarn.