Upprop: låt bilden bli mäktigare än vapnen!

Natten mot i dag publicerade den franska satirtidningen Charlie Hebdo en satirteckning på sitt Twitterkonto föreställande ledaren för jihadistgruppen Daesh (IS), Abu Bakr al-Baghdadi.(Bild ovan)

Charlie Hebdo i Paris attackerades vid lunchtid idag på onsdagen av män beväpnade med automatvapen. Männen har ropat kanske ungefär ”vi har hämnats profeten” eller ”Allahu Akbar”. Deras identitet eller om de tillhör någon grupp är inte känt, inte heller syftet även om det sista är uppenbart. Det är att tysta det fria ordet. Charlie Hebdo har hotats tidigare på grund av satirteckningar som innehåller muslimska ämnen eller personer.

Hittills har 12 personer bekräftats döda – tio medarbetare på tidningen och två poliser. Runt 20 personer är skadade, varav fyra allvarligt. Attentatet tycks vara välplanerat, ingen plötslig ingivelse.

Attentatsmännen flydde i en bil. De befann sig vid 14-tiden fortfarande på fri fot. Beredskapen för terrordåd har i Paris höjts till den högsta nivån. Även säkerheten på andra platser som kan vara hotade som Jyllandsposten har höjts.

Ta ställning för det fria ordet: Sprid bilderna. Helst den översta. Andra finns på Internet.

Bildtext: ”Spådomar enligt siaren Houellebecq: 2015 förlorar jag mina tänder, 2022 firar jag ramadan”.

Översta bild från: https://twitter.com/Charlie_Hebdo_/status/552773881283764224/photo/1