30 dagar till havs

Tommy Seglaren startade i Argentina, kom till Falklandsöarna efter stormig överfart, stannade på land några dagar och befinner sig nu någonstans förbi Tristan da Cunha. Han har varit 30 dagar till havs utan att sätta fötterna på land. Båten Icebreaker har lidit en del förluster, som trasig propell. Utan den går motorn inte att använda som hjälp. Det är miljövänlig segling som gäller hela havet. Om cirka två veckor kan han sätta fötterna på marken på St. Helena och därefter blir det segling vidare till Ascension där det finns en flygplats och en ny propell väntar. Öarna på Atlanten går inte så lätt att nå med posten.

Här hemma är rutinen: mail kollas som den första på morgonen, därefter seglarvädret. Vi lever med honom i tanken. När stormarna går och vi inte hör något stiger oron.  Jag har vant mig med osäkerheten, läser väderleken och inbillar mig att jag vet hur han har det. Ser på molnen på Google Earth och antar om det regnar eller inte. Fast det mesta är bara inbillning, havet är för stort för att rymmas på en laptopskärm.

http://blogg.syib.se/