Trump är vinnaren i kakor.

Något roligt om det väl så bedrövliga USA valet. Först puttade Vita Huset ut en kandidat, den sittande presidenten. Sedan utnämnde vicepresidenten sig nästan själv till en ny presidentkandidat. Inga andra tävlande där inte. Trump för sin del var snart en självklar kandidat när de andra hoppade av i tur och ordning.

Kampen pågår om presidentposten. 5 november är själva valet. 20 januari inträder den nye presidenten till Vita Huset.

Det har varit en rörig och även farlig kampanjperiod. Den röda kandidaten, Trump, var nära att skjutas. Den blåa, Harris, vägrar prata med pressen. Någon sa att en sångare som är poppis just nu räddade demokratin när hon sa sig rösta på Harris.  Räddade demokratin? Var det så enkelt?

Vad vill de?  Det är något oklart i alla fall från Harris sida. Det är alltid oklart när man lutar åt vänster. Hur mycket då? Var hon inte beredd på de svåra frågorna: ekonomin, gränsen, vapenmakt? Hon har ju haft 3,5 år på sig att fixa en del av sina hjärtefrågor.

Oavsett, kampanjerna känns smaklösa. Enorma summor av pengar rullar in och ut. Ge mig två miljoner dollar just nu, ropar Harris.  Köp en keps, manar Trump.

Lochel´s Bakeri i Hatboro Pennsylvania har ett uppsving I valkakor. Du kan köpa en kaka  – cookie –  med Trump eller Harris som dekoration. I valet mellan Trump och Harris  har Trump en överlägsen vinst. Fredag morgon var 5200 Trumpkakor  sålda mot Harris ynka 500. Covid tog hårt på verksamheten så varje kaka behövs.

Gillar inte demokrater kakor? Är det för hälsovådligt?

Kakor beställs även till andra landsdelar, de röda alltså.

Harris leder i polls med en hårsmån i Pennsylvania men Trump i kakor. Vill du läsa mer om vad de båda kandidaterna vill och lovar gå till deras hemsidor. Alltid bra att veta innan man börjar attackera eller beundra någon.

https://www.instagram.com/p/C_duDuauFGz/?utm_source=ig_embed&ig_rid=64b2b3ca-da73-4760-ac0f-4ce40c3086ed

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *