Hurrarop och hat mot USA:s presidentval.

En skämtteckning säger oftast mer och mer träffande än tusen ord. Fox News är det bästa aktuella jag har hittat. Men, de är trumpianer så kanske de inte roar alla.

https://www.foxnews.com/politics/politics-cartoons-slideshow

Det är snart presidentval i USA. Trump har kvalat sig in som representant för Republikaner i tävlan med andra. Demokraterna har ställt in, andra än Harris fick inte tävla om posten efter Biden knuffades ut.. Det tog tid innan Biden försvann från sin ensamma valkampanj. En ganska nedrig historia. Jag undrar vem är president nu – egentligen. Den nye installeras först nästa år.

Den svenska pressen har traditionsenligt  utmålat Världens undergång med Trump. Jag är säker på att de har dammat av begravningskläderna i SVT för säkerhets skull. Minns ni de svartklädda nyhetsuppläsarna 2016? Men nu andas pressen lite ut när Kamala Harris stormar fram. En kvinna! Med lite mörkare hy! Kan det finnas bättre mot en gammal vit man!

Vi i Europa har lutat oss mot USA i många gånger. Med Trump kan det bli annorlunda för han är  ovillig att gynna krig. Han vill gynna USA, även om det kan vara komplicerat. Harris är så länge bara en fråga: vad och hur i Världspolitiken. Vissa spår finns hemma och Gränsen kommer nog att spöka. Att jämställa kvinnor och män i toaletten gick inte heller bra. (Var jag spydig? Absolut inte, nedröstad Title IX)

Kanske kan countrymusik vara passande idag av Toby Keith Covel. Skriven 2001 efter hans fars död och september 11.

Blev det för mycket USA glorifiering? Men, det är ju det vi ständigt ropar från USA, gör något, fräls oss, ge oss vapen, bli ledare i Världen! Det har sakta blivit annat, mera oklart ur ledarsynpunkt. Vi vet inte riktigt vart och mot vem vi ska luta oss åt nu. EU? Skämtar du!

Bilden överst en av de mest magiska platser jag har haft lyckan att passera i USA. Pacific Crest Trail, min dag 125, 2020 mile utsikt mot Mount Jefferson

5 svar på ”Hurrarop och hat mot USA:s presidentval.

  1. Elina, du skriver: ”Men, det är ju det vi ständigt ropar från USA, gör något, fräls oss, ge oss vapen, bli ledare i Världen!”
    Mitt i prick. När vi nu ser ett USA på deken, ser vi också andra supermakter växa i kraft och makt, inte minst Kina. Det skrämmer oss alla. USA-hatet i västerlandet är modern historias största misstag som kan leda oss fortare till katastrof. Ett ensamt Europa är hotat av Putins Ryssland, en stormakt i allians med det uppåtsträvande Kina och i dygnet-runt bombande av Ukraina. Ska Ukraina betala för vår blåögdhet? Ska USA-hatet på sikt stärka Putin och Xi? Jag är rädd för just det.

    • XI väntar, han har tålamod. I mer än två år har pressen ropat att Putin är sjuk och faller, men det är inte pressen som bestämmer. Om Harris vinner – hon kan inte freda sitt land, hur ska hon kunna bidra till andra? De och flera andra så kallade ledare är giriga människor som vill ha makt och pengar men använder det inte för något gott till folket.

    • Varför skall vi vara rädda för ryssen? Han kan ju inte ens värna sig mot Ukraina!
      Ryssland är världens största land med en tredjedel av världens naturresurser och med bara 144 miljoner invånare. Varför skulle de vilja ha mer land?
      Detta är ett proxykrig för de rikaste i väst som vill komma över Rysslands naturtillgångar. Det gick på Jeltsins tid, men under Putin har de gått på pumpen. Det är därför de hatar honom så intensivt. Hitills har det gynnat krigsindustrin. Hos oss har Wallenberg tjänat multum.
      Ryssland har drivits i armarna på Kina som liksom Xi myser. Det är ett byte av imperier och då blir det alltid oroligt i världen.

      • Som född finsk har jag inga ömma känslor för Ryssland eller någon typ av kommunism. Oavsett vems fel Finlands del i Andra Världskriget var.
        Men, hur skulle maktläget vara om Väst hade ens hostat vid Krim? Ingen driver Ryssland i armarna på XI. De har valt. EU var inget att att välja. En klubb som sysslar med oväsentligheter och försöker vara stor.
        Som du säger, krigsindustrin blommar. Krig och droger samt trafik är de tre mäktigaste industrierna vi har.

  2. Finlands del?
    Det ligger där det ligger!
    Jag behöver inte tjata om min tacksamhet att det fanns kvar den 7/7/75.

Kommentarer är stängda.