Gränser, strejker och rättegångar.

Nej, det här handlar inte om katter. Bilden är bara en illustration som ska ge lite lugn. Katten heter Buse och är en ganska rar variant.

Året är bara halvvägs men årets svenska modeord är redan korad. Gränser. Alla partier försöker haka på det vinnande ordet i sina EU plakat. Fast med olika innehåll. Låter det som återgång till realism? Inte, det är bara modeord. Vissa går så långt som att skriva murar på sina plakat.

Sverige har varit gränslös på flera sätt. Det är lite rörande när partier som ville ha bort alla gränser nu ropar efter dem. Kanske behövs det en mur, riktig eller imaginär så vi inte går helt sönder.

Årets rättegång har nog också passerat även om fortsättning följer. Det var snaskigt.  Rättegången handlade om bokföringsbrott men en prostituerad tilläts beskriva sitt ”jobb” ändå in i kalsongerna. Det gav en rutten känsla för rättegången och knappt bidrog till bokföring som brott.

Som någon sa: “No one is above the law”? A noble statement indeed but ask yourself——-What did you do eight years ago that might be brought up today?

Rättens kvarnar mal sakta och endast i ett valt tillfälle. Visst hade det målet en agenda. Men det gick inte som önskat eller förväntat. Pengarna rullar in till Trumps kampanj. Måste säga att han är en överlevare.

Kommer alla män som har betalt prostituerade för att de ska hålla käften samt om beloppet har placerats i fel kolumn, kanske externa utgifter på en tjänsteresa, nu kontrolleras och bötfällas? Skall inte den prostituerade betala skatt eller slipper hon fast prostitution är olagligt?

Kanske kände flera sig som att ha sluppit billigt undan? Bokföring är nog nu rättad och kontrollerad hos de politiska galjonsfigurerna. Inte en dollar fel.

Vad är skillnad mellan prostitution och frivillig sex eller inget alls? Vem väljer vi att tro? Den som blev grinig, girig eller nekade? Kvinnan förstås, hon är ju ett offer. Men brottet var inte sex… Allt var något förbryllande.

Nästa snaskrättegång är i gång och den handlar om nuvarande presidentens sons affärer. Det har också varit i gäng länge. Vapen, narkotika och vad som helst i ens dator. Kanske är även den tidpunkten vald?

(Du som tänker resa till USA, ljug inte i din visumansökan.  Ingen vits att söka visum om du knarkar. Du släpps inte in. De har gott om dem redan i landet. Men du kan förstås ta den öppna bakvägen vid södra gränsen. Ett tips bara från B….n)

Här hemma börjar Vårdstrejken.  Striden handlar om minuter, de 15 minuter om dagen som fackförbundet vill att arbetstiden förkortas. Har inte satt mig i det exakt men arbetsmängden sjunker knappt om du går hem 15 minuter tidigare? Det är frågan om principer och makt, inte om minuter för Landstinget har redan kortare arbetstider än 40 timmar. Det är de eviga övertiderna som slår ut ens privatliv.

Problemet är volymen. Av vårdsökanden kontra resurser.

Sjukvården överlever på övertider. Inte räddar 15 minuter kortare tid stressen och ökar intressen för jobbet. Sjukvården går året runt, dygnet runt men människor har andra uppgifter, som barn till exempel att få in i ekvationen: min dag. Att en sjuksköterska byter jobb till väskincheckning på en flygplats är bottenbetyg till vårdens organisation. Att gå hem i tid är av värde.

Sedan finns ju läkarna, ständig övertid, jagande bäddar där de kan lägga in patienten. Överkvalificerat om något.

Jag tror att Vården behöver en grundlig utredning där de som arbetar hörs. Inte politiker.

Håll er friska nu. Grönsaker och promenader brukar ju räknas som universalmedel. Friska gener och livsstil tror jag mer på men ska gå till torget och köpa jordgubbar.