Till fattiga ensamma mödrar – ha en bra mors dag!

Jag önskar en glad och god mors dag till alla ensamma mödrar. Speciellt till dig vars lön var slut innan den nya kom. Till dig som inte haft en egen ledig dag på flera år, för barnafadern tar inte barnen. Han är så upptagen med sitt nya liv. Till dig som arbetar extra för att kunna ha semester och ta barnen till någon rolighet de önskar. Som måste säga nej, det har vi inte råd med. Som börjar lägga undan till Julklappar så fort sommaren är över.

Du som undrar om livet någonsin kommer att bli bättre så du inte har oro för barnen.

Det blir det. Din smala ekonomi lär barnen att handskas med pengar. Din omsorg kommer att ”betalas” igen när du blir gammal. Det man sår, det skördar man. Det gäller med det mesta, men inte alltid.

Har inte barnen firat dig än påminn att det är mors dag. De kan ta disken och dammsugningen. Kanske göra en teckning som gåva. Det är inte prylar som behövs utan en stund av uppmärksamhet och samhörighet. Ligg en stund på soffan och tänk hur fina dina barn är.

(De är inte gängmedlemmar? De sysslar inte med drogförsäljning? Du klappar väl inte händerna när de kommer hem med stöldgods?) 

Dina barn fixar skolan. De har till och med en hobby och bra kompisar. Det du, är mer värt idag än en fet lön och en dyr utlandsresa.

Ha en bra mors dag!