Post-it-gate.

Vad är korruption? Att anställa kompisar med fet lön? Hyra av kriminella klaner, som i Södertälje? Minns ni ABF skandalen?  Ja, fuska i allmänhet och skita i regler. Är man politiker så gäller liksom andra regler, ens egna. Makt korrumperar.

Det är därför jag tycker att ingen ska ha typ politikertjänst mer än tre omgångar. Max.

Stockholms landshövding har precis hamnat i post-it-gate, men hon sitter kvar. Vad spelar det för roll hur en tjänst annonseras när en kompis anställs? Och lite fest med kompisar måste man väl ha på den höga nivån?

Jag är säker på att det finns hur många fall som helst där kompisar eller barn till vänner eller ens egna ungar har fått bra jobb utan annonsering. Den här landshövdingen är bara en som någon råkade lyfta upp.

Sakta med små steg avancerar vi till skräp- och skurkländernas nivå. Det märks inte ens men sedan går fallet inte att backa tillbaka.

Det händer lite här och var att någon kompis får en tjänst. Det hände på min arbetsplats i det Stora Sjukhuset. En dag var chefens kompis anställd. Vi behövde inga fler anställda men nu dög kompisen XX upp en dag till morgonmötet, som anställd med bra lön. Inte klarade XX av jobbet men vem kan klaga på chefens kompis?

Så, om vi ska försöka göra rent hus med korrumperade chefer måste det börjas högst upp. Kristensson, börja du.

Bilden av <a href=”/se”>Freeimages.com</a>

https://samtiden.nu/2024/04/sparka-anna-kinberg-batra/