Tioårsplaner och önskeålder.

Har du passerat 50? 60? Äldre? Hur känner du dig? Gammal? Som din ålder? Yngre än du är?
Det sista sägs vara till och med bra för de äldre. Att känna sig yngre än siffrorna visar kan få oss att må bättre och bli till och med bli friskare. Kanske det, för hög ålder uppskattas inte i Sverige. Regeringar tror i alla fall på de pigga gamlingarna för de höjer pensionsåldern och tycker att vi ska arbeta ändå in till graven.
Inte politiker själva förstås. De har sina förmåner vid avgång.

Några män (Tyskland, Kanada) har försökt ändra sina födelsedatum till yngre i folkbokföringen.Tji fick de. De var män över 60 som ville bli yngre och leva om sina liv. Minns att en klagade över att inga gamla gubbar fick napp på dejtingsidorna, så han måste få bli yngre. Vilken fantasi. Tyvärr, de fick inte ända sitt födelsedatum till yngre årgång. Men i Sverige har vi en skara manliga invandrare vilka alla var magiskt 17 max när de kom. Myndigheterna gick på det. Till och med lagar ändrades. Nog kan ålder vara lite flytande beroende på omständigheter.

Visst får gamla gubbar napp på dejtingsidor men då behövs fet plånbok och gold gard. De vanliga halvfattiga får nog inga napp oavsett ålder.

Det går att byta kön som man vill men inte åldern i folkbokföringen. Är inte det orättvist?

Så, känner du dig gammal på mindre bra sätt? Svar tja från min sida. Det är nog slut med en del jag skulle vilja göra. Det är bara att erkänna åren går och de senaste fem vet jag knappt vart de tog vägen. Kan inte bara skylla på Covid. Slöhet? Sedan råkade jag läsa om en 102 år gammal dam som än gjorde tioårsplaner.
Dr. Gladys McGarey, från Scottsdale, Arizona, har skrivit en bok om sitt liv och hon delar ut sina tips för bra liv. “The Well-Lived Life: A 102-Year-Old Doctor’s Six Secrets to Health and Happiness at Every Age.
Jag känner en man som bor i Scottsdale, vi träffades på PCT och brevväxlar. Han är också en med planer trots åldern. Kanske platsen har någon sorts magi?

Här är Gladys råd:
Discover your life’s purpose.
Know there is a lesson in everything.
Let go of anything that doesn’t serve you.
Keep moving.
Find what works for you.

Inga märkliga råd men hur ofta fastnar vi i saker som inte gör någon nytta längre eller inte har den minsta mening i vad vi gör. Inte lär vi av våra misstag. Eller bara fastnar på soffan.

Tioårsplan? Det vore att ta i. Kanske göra plan för resten av året? Det vore nog för mig. Hur är det med er andra, gör ni planer för längre tid? Och – hur gick det sedan?

https://www.dailymail.co.uk/femail/article-12069565/102-year-old-doctor-shares-secrets-longevity-looks-future-10-year-plan.html

https://allthatsinteresting.com/emile-ratelband

Bild: Ek i Nyköping.

2 svar på ”Tioårsplaner och önskeålder.

 1. Sätt mål som inte är allt för svåra.
  Var snabb att ändra dem ( tillfälligt!)
  Själv hade jag för avsikt att resa en flaggstång på ön.
  Dags efter 56 år…
  Ändrades plötsligt till en – bokhylla!
  Inköpt tre stycken 80 cm med fästen igår i duggregnet på IKEA.
  Ett elände med billiga böcker på Erikshjälpen och Myrorna ( I Sverige!)
  Tack och lov verkade nämligen ögonoperationen i Seinäjoki fungera. Syn är inte helt ocäsentligt.

  • Syn är väsentligt. Lycka till med bokhyllor. Mina är också från IKEA, urgamla.

Kommentarer är stängda.