Det eviga Klimatet ger oss hål i huvudet.

Valpropagandan är i gång. Vissa kan inte låta bli att svartmåla sina konkurrenter. Men det bör finnas en gräns, eller?

Märta Stenevi kallar sina arbetskamrater – de vilka inte prioriterar klimatfrågan över allt annat – som någon med ”hål i huvudet”. Enligt henne är det en klimatkatastrof just nu som kräver möten trots sommarledighet. Som vi vet arbetar hennes arbetskamrater i Riksdag och Regering. Hon kanske inte ser dem som sina medarbetare utan underlydande med just hål i huvudet?

Att ha det språkbruket hör max till gatuslang. Låt oss passa henne till gatan vid nästa val. Låt oss släppa MP med klimathysterin och misslyckade energiåtgärder till soptippen för misslyckade politiker. Tyckte du att elräkningen var lite hög? Vem la ner Kärnkraften och började riva mindre vattenkraftverk för att vatten ska flöda fritt?

Som stöd till uppfattningen att klimat inte är den katastrof MP målar upp kan vi läsa två professorer som forskar i ämnet. Alltså folk med utbildning och arbete inom ämnet klimat:

https://co2coalition.org/wp-content/uploads/2022/06/Happer-Lindzen-SEC-6-17-22.pdf

Miljöfrågorna kan dock vara till gränsen på katastrof. Tänk bara på Ukraina. Det är en miljökatastrof.

Ja, det brinner lite överallt, i naturen och krigsområden. Men bränder orsakas oftast av människan. Jag kollade efteråt alla de bränderna jag fick gå runt eller fly ifrån 2018 i USA. Naturen började inte brinna av sig själv. Alla var man – made av ren slarv eller total dumhet. Blixt kan vi inget göra åt annat än vara beredda.

Nyss skulle vi förgås av hetta. Men det räckte bara en dag. Alarmismen är Massmedians älskling. Fakta försvinner i braskande rubriker.

Kan vi själva göra något för vår miljö, det vi har på räckhåll? Ja, vi skitar inte ner vår miljö, den åtgärden är någonting vi kan göra ganska enkelt. Vi tar med oss tillbaka det vi bar till stranden, skogen, vart som helst och sorterar soporna. Vi slänger inte våra uttjänta bildäck i skogen (väldigt vanligt). Vi tänker över vår konsumtion och har inga onödiga shoppingsorgier. Vi tänker mer på att vara och umgås än spendera pengar. Vi är goda grannar och lånar sällanvaror av varandra. Vi lär våra barn att klara sig med smal ekonomi i stället att hamna hos Kronofogden. Vi kräver inte av andra det vi inte gör själva som att slopa bensinbilarna, äta maskar eller vad det nu är klimatanhängarna uppmanar andra till. Vi flyger inte runt i Klimatkonferenser med våra privatjet för att visa hur fina och klimatmedvetna vi är. Mer…

Vi skrämmer inte våra barn utan ger dem verktyg för livet och är alltid positiva till nya möjligheter.

Och, vi kallar inte varandra med fula namn.

Vill du rösta på någon som kallar andra med ”hål i huvudet”?

Bilder: markbrand på Grönland,The Arctic Circle Trail, bränd skog på Sawmill Mountains, Kalifornien, PCT.

4 svar på ”Det eviga Klimatet ger oss hål i huvudet.

 1. Det är sällan norska uttryck kommer till Sverige, men nu hände det tydligen! Har hört ”høl i hue” där sedan 80-talet, och tror det är något äldre. Känns lagom radikalt medeklassigt 70-tal.
  ”Korkad” sade vi väl på svenska en gång.

  Vad gäller klimatet har väl alla vid det här laget sett jämförelsen mellan väderbild från till exempel 1986 och idag, där den förra har något högre temperaturer – en à två grader på samma plats. Den äldre bilden har en neutral grön färg för själva ”landet,” medan dagens bild håller sig till nyanser av orange och rött.
  Varningsfärger. Fara!.
  Med något lägre temperaturer, som sagt var …

  • Vi som är gamla nog minns -70 talets hot om ny istid. Vi skulle frysa ihjäl eller få emigrera. Vissa vänsterfolk i min närhet satsade på att investera i extra varma kläder.

   • Just det var lite före min tid, jag minns vagt något om att spara energi, men det var väl oljekrisen i allmänhet.

    De där kläderna kan bli användbara snart nog, om WEF får sin vilja igenom och börjar ”blockera solen”! :)

    • Ack ja, hur hamnade vi i den här hysterin ledd av människor och ett barn med föga utbildning i ämnet? Miljön vi lever i (Ukraina, Mellanöstern mm) är liksom bortglömd, det skiter vi ner med ren katastrof som följ.

Kommentarer är stängda.