Skippa Julen?

WHO uppmanar oss att ställa in Julen. Är Covid den nya Grinchen? Eller är det WHO (läs makten) som vill göra våra liv miserabla? Alla lika olyckliga och ensamma i sina hem eller under broarna. För WHO tindrar inga juleljus

Har vi ingenting att se framemot som en stunds samvaro med våra närmaste och våra vänner vad finns det då att leva för? Arbeta. Sitta hemma och vänta på hemtjänsten. Betala skatt och lyda överheten? Vaccinera sig mot covid på löpande band – inom mindre än ett år har vi avancerat till dos tre och fyran är säkert på intåg. Bli sorterad till de goda och till de onda, vaccinerade och inte vaccinerade, de som får röra på sig och de som inte. Mönstermedborgare och parasiter.

Skippa inte Julen. Fira Jul även i år! Hemma eller borta. Oavsett hur världen ser ut. Förra Julen var redan stulen för många. Kanske är nästa Jul också borta? Använd förståndet men ha en Jul. Jag tror inte vi kan vara rädda för virus i flera år. Det kommer att förstöra oss.

Det är traditioner som håller tiden ihop för oss. Tiden räknad i veckor, månader, år. Avbrotten med de kristna helgerna som Jul, Påsk, Pingst. Midsommar, semester, födelsedagar. Skolans början och slut. Skolloven. Var och ens speciella minnesdagar. Dessa dagar gör brott i året så vi orkar vidare. Inte alls oväsentligt.

Förra året samlades vi ute vid brasan. Ja, vi grillade också. I år äter vi inne.

Ett svar på ”Skippa Julen?

Kommentarer är stängda.