Hela havet stormar…

Det är inte längre ens sandlåda i svensk Regering och Riksdag. Under några få timmar har de hunnit välja en ny statsminister, Regeringen har inte fått sin budget godkänt (tack!), vissa är kränkta så de avgår och så även Statsministern som aldrig hann inträda..

Här poppas det inte popcorn. Har tagit fram ost och vin. Vinet är dock alkoholfritt så det hade gått lika bra med saft.

Skäms de inte? Utpressaren, surpuppan och gänget utan verklighetsanknytning?

Fortsättning följer.

.

11 svar på ”Hela havet stormar…

 1. Har pajjat mina knän och kan inte göra mycket annat än att sitta på en stol. Har börjat att kolla om på fantasyserien Game of thrones. Tog en paus och surfade in på aftonbladet och expressen och konstaterar att det är samma intrigerande i den svenska riksdagen. Helt plötsligt blir en fantasyserie realistisk.

 2. Hej.

  Nu blir det
  a) valkampanj för MP från media fram till valet, samma föregående val
  b) valkampanj för Annie-Centern från media fram till valet
  c) valkampanj för V (osannolikt, givet att kommunismen ligger under ytan)

  eller bubblaren, återupptagen valkampanj för Fi. Håller det sista som mycket osannolikt då personkonflikter inom genusvetare/feminist-kulten omöjliggör samarbete. Tänk Uvell/Heberlein-bråket ggr 100 eller hönsgården när Fi grundades.

  Sen är ju MP tillbaka till sina rötter, före Gahrton & Schlaug röjde i rörelsen: 1/3 Malthus-troende domedagsdårar, 1/3 naiva utopister á la sol, vind & vatten, djupa berg och gröna hav eller hur tusan refrängen gick, och 1/3 maoister – bara centrala planeringskommittén får bestämma allt blir allt bra.

  Och vad vi har nu är ingen oreda eller något dåligt, det vi har nu är demokrati. För att få styra eller ens få igenom beslut? Förhandla. Jämka. Kom överens. Samarbeta i sak i enskilda frågor.

  Och allt inför öppen ridå. Detta var normen under hela artonhundratalet, faktiskt fram till andra världskriget. Det var först med socialdemokratins dominans som attityden demokrati=socialdemokraterna bestämmer och oppositionen ska sitta still och rösta på S-förslagen.

  Och eftersom Andersson 1) aldrig tillträdde och 2) inte valdes i allmänt val, så är det fortfarande öppet för en kvinna att bli första kvinnan på posten. Om nu det är viktigt.

  Själv väntar jag på en låghalt sydsame med gomspalt som statsminister, det har vi heller aldrig haft…

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  • Jag vill förstås ha en gammal finsk kvinna som kom hit på -60 talet och ryckte upp ekonomin vid löpande bandet. En kvinna och utlänning vad kan bli mer rätt.

   • Hej.

    Låter helt rätt. Kan hon inte ha varit översköterska inom vården eller lärarinna i hemkunskap? Då hade dj*vlar i min själv blivit ordning på torpet.

    Eller så inför vi kärringkånken som metod för att utse statsminister, efter samma regler som i finska mästerskapen.

    Sämre lär det ju inte bli.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

 3. Men on nu sossarna är så förtjusta nu, varför tog de överhuvudtaget in dem i en regering?
  Har jag missat något?

  • Makten framför allt. Det är också bra att ha knähundar som gläfser lite om saker man själv inte bryr sig om. MP är som kränkta småbarn.

   • Varför tänker jag genast på den där korsikanen, Napoleon?
    Josefins hund, i det tidiga äktenskapet med henne, bet honom.
    Riktiga hundar känner igen en fähund!
    Men som exempel duger det ju ej.
    Mp synes mig vara fähundar själva. Till 99% !

Kommentarer är stängda.