Det ska populasen göra – om solnedgångar och klimatmöte.

Solnedgångar kopplas ofta ihop med något som tar slut. Dagen som pågår är över, om du inte är nattarbetare förstås. Livets solnedgång, den där ålderdomen vi av tvång drabbas av. Slut på – vad det nu kan vara. Idag försöker de ”som vet bäst” skrämma oss med olika saker som kommer att ta slut som välstånd, klimat, hälsa, kultur, hela Samhället… om vi inte lyder. Följer vi inte politikernas och de mäktiga penningstinnas råd blir vårt liv hotfullt och oigenkännligt med bister död. Kan hända hela världen är på väg mot sin solnedgång och den är inte vacker.

Allt är ändligt. Allt förändras hela tiden. Ingenting består utan förändring. Ingenting håller för evigt även om tidsrymden kan vara olika. Dagsländans dag, människoliv, olika kulturers livslängd…

Men den som inte vill se förändringar kan inte heller agera. Frågan är vad som behöver förändras, vad kan bestå, tills det faller och dör av alldeles naturliga orsaker vi inte rår över.

En bra fråga när klimatentusiasterna skitar ner med sina privatjet för ett möte där de frotterar sig med varandra. Nej, de har inte hört talas om Internetmöten. Medan vi vanliga skall helst inte åka någonstans, inte äta det ena och det andra eller ha ett liv som kan orsaka koldioxid. Jag mätte just min egen produktion av detta ”gift”. I den ena mätningen behövde jag 2,7 jordglob. Jag hade en bostad och det var inte klimatvänligt. Jag antar att jag borde bli en baglady. I den andra var jag en mönstermedborgare med 40% av medelsvenssons synder. Så, jag litar förstås på den sista.

Jag tror att vi har ett klimat, jag förnekar inte det. Men jag tror inte vi kan bestämma – oavsett vad vi gör – gradantalet angående värme och kyla. Inte förändra de variationer vilka regelbundet pågår. Kanske genom solaktivitet, inte bara med våra liv? Om all mänskligt liv upphör kan förändringar ske, det tror jag på, men då är vi ju döda och kan inte mäta det.

Städer är varmare än landsbygd. Det skiljer sig en halv grad mellan temperaturen utanför min bostad i ett centrum och det jag mäter ute en halvkilometer från hus och folk. Så klart är det inte en vetenskaplig mätning, bara med en vanlig termometer. Borde vi bo en halvkilometer från varandra? En bra fråga.

Däremot kan vi göra mycket för vår miljö. Jag föreslår det absolut bästa miljöaktivitet som finns. Vi avslutar omedelbart alla beväpnade konflikter som pågår. Nej, Sverige är inte med på listan även om vi kan tro på det ibland. Kan inte alla dessa krig, bombningar, sprängningar, vapentillverkning påverka och slita på miljön, kanske även på klimatet? Finns de på diskussionslistan på Klimatmötet? Inte? (Bild:Tigray)

Hur var det med flygplansarmén i Glasgow då? Privatplanen som fraktade alla dessa kända anhängare som sedan trängdes ihop med ett glas i handen för att visa hur viktiga och goda de var. Bland annat samlades deltagarna i Glasgows Kelvingrove Museum som är verkligen fin plats för en kulturell sammankomst. Även jag har varit där på whiskyprovning under FNs missbrukskonferens 1992 och diskuterat de andra, de som inte kan dricka måttligt som vi som vet.

Nej, missbrukskonferensen var inte till nytta för Världen bara för oss som deltog. Det viktigaste missades: Drogbaronerna, tillverkarna, leverantörerna och försäljarna av droger. Knark är en industri med miljardomsättning. Precis som nu missar man något. Som sagt krig och även de rikas egna utsläpp, som Bidens bilkaravan med 80 bilar, de som jettade till Glasgow för att synas och snabbt bort till något roligare, de som har flera hus, flera bilar, lyxbåtar, egna flygplan, mer av allting och garanterat inte tänker äta maskar och cykla till jobbet. Det ska populasen göra.

Är du också anhängare av klimatkulten eller försöker du bara använda sunt förnuft?

Är klimatkonferensen flopp eller plopp kan de lärda tvista om tills nästa gång.

Bild överst: Solnedgång vid ett brand, Grönland

2 svar på ”Det ska populasen göra – om solnedgångar och klimatmöte.

  1. Plötsligt får du mig att inse att Sverige med vårat glesbefolkade land skulle kunna göra en enorm insats för miljön. Vi lägger ner städerna och flyttar alla ut på landet. Då sänker vi ju uppvärmningen. Jag undrar vad MP säger om det? Dom tycks ju vilja att alla ska bo i stan.

    • Det dräller ju MPare i Stockholm, speciellt på Södermalm där de trängs med sina lattemuggar. De skulle vara rädda och dö av leda ute i naturen.

Kommentarer är stängda.