Luften gick ur Palmeutredningen

Palmemordet har nått vägs ände. Är vi säkra på utfallet? Inte alls.

Jag saknar motiv. Bevis. Vapen. Det mesta, men jag är ju bara en undrande medborgare.

Förklaring om hur den påstådda mördaren visste att Palme skulle vara just där utan livvakt den kvällen? Vilka var hans informatörer i så fall? Han kan knappt vara ensam inblandad.

Om han nu var skyldig hur har polisen kunnat klanta sig så länge?

Det känns som om Polisen hade fått nog. Något avslut behövdes. Det går inte att komma längre.

Jag tycker att vi alla ska ta en titt på Palmeutredarna i Hey Baberiba. Kanske kände sig utredarna som ett kompisgäng? Lägg märke till mannen med rollatorn (min dåvarande sambo Dick) och hans lysande kommentar: Det rullar på. Det hittade han, stod inte i manuset.

Nej, utredningen rullar inte längre.  Eller kanske om anhöriga åtalar på grund av  skymfande av avliden. Jag lägger inte ut namn, alla vet redan vem mannen är som inte kan åtalas. Kanske kan utredningen undersökas av jurister i stället åtal? Något försvar borde även en avliden få när han ”åtalas” och döms utan rättegång.

Länge sedan åtalades Pettersson. Om det skrev jag:

5 svar på ”Luften gick ur Palmeutredningen

 1. För att vara cynisk, så lyftes Palmeutredning fram nu för att Svenne Banan skall tänka på något annat än hur illa Sverige hanterat C19. Hanteringen av C19 påminner i högsta grad om hur de stora skogsbränderna hanterades här om året ….

 2. Hej.

  Finns väl ingen Stockholmare i Pettersons kretsar eller samma sväng och gäng som någonsin trott att det var han, eller att det var något annat än ett beställningsjobb med någon på insidan som tipsare.

  De där trapporna vid tunnelgatan, upp till Luntmakargatan/Malmskillnads? Aldrig att Petterson skulle pallat lubba järnet upp där, tjackad eller ej. Dessutom vet/visste väl alla det var ner i tricken man kuta, eller in i någon park om man ville tappa bängen. Kamerorna i T-banan då var attrapper, och i arkaden vid Hötorget var de oftast vandade eller t o m tjålade.

  (Hehe, bara av att fnura på hur det var på den tiden så kommer tugget tillbaka. Allt som fattas är ju att han med rrrr-en hörs som berättarröst, eller lirarna som spelade Biffen & Bananen i gamla blyertsfilmer.)

  Nä, jag tror mer på nåt med Bofors, DDR, Indien och så.

  Fasen, t o m Pettersons död är skum. Han hade varit på hälsokontroll och så fort han försvunnit runt hörnet på mottagning bakom nån buske utanför trillat omkull och kolat – utan att någon ser det. Utanför en läkarmottagning på ett större sjukhus, eller hur…

  Och då ska vi inte snacka om Algernons ”självmord -87. Tågföraren och vittnena på perrongen sade att han ramlade baklänges framför tåget, som om han blev knuffad. Åklagaren? ”Självmord, ingen anledning att utreda vidare.” Och filmen polisen gör när man rekonstruerar det hela? Stulen vid inbrott hos en kommissarier – det enda i hela villan som stals. Jomenvisst, det är ju alltid VHS-band folk tjyvar, oh ja.

  Nä, det är dj*vligt kymig och flagnad Sverigebild redan då för den som sett den från Hinsides om man säger så.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  • När ja såg Petterson då i pendeln något före hans död var han redan mer död än levande. Han såg ut som om han hade likfläckar fast han var i liv. Var snarare vit i ansiktet än normal trots smuts. Ja, påtänd som fan.
   Jag tror på min patient att P. var packad när han lämnade krogen. Dessutom var en gamling som såg honom senare sovande på en bänk i T banan . Hon kände P. eftersom hon bodde i nästa trappa. Damen hade varit på kalas. Hon avfärdades totalt. En gammal gumma och en bartender som knarkar. Inga vittnen precis. Jag minns att gumman var i tidningen.
   Antar att någon har en klipparkiv men jag var inte så skakad eller intresserad att jag hade sparat något.
   Flopp blev det i alla fall. Luktar som ovilja och vald glömska.

Kommentarer är stängda.