Glad Påsk!

Jag önskar er alla frisk, bra, glad Påsk oavsett om ni sitter ensamma eller med familjen. Knaprar på påskgodis, mat och dricka eller struntar helt i helgen som faktiskt känns lite lik rea i år. Husets barn tigger inte godis. Inga Påskkort från utomlands bara E post. Jag skickade inga heller, ville inte trängas i postkön. Ensamma middagar. När man inte träffar de man vill träffa på Påsken känns livet trist, tomt, så tomt.

Någon kanske kommer ihåg Påskens budskap. Om döden och livet. Syndaförlåtelsen och uppståndelsen. Nu om någonsin är det väldigt aktuellt. Sjukdom är dock sjukdom, ingen straff eller undergång. Efteråt kan vi diskutera vad gjorde vi för fel, vad kunde vi inte hjälpa.

Vädret kan man inte klaga på. Våren är här. Vår som alltid känns hoppningsfull. Värmen, blommorna, spirande blad, fågelsång, vinden som blåser i håret utan mössa. Mycket folk ute, som om ingen är isolerad, sjuk eller undviker smitta. Viruset som ändå finns någonstans hela tiden – i statistiken och i vår verklighet. Samt i de oändliga presskonferenser vilka egentligen inte säger någonting.

Jag hoppas så mina bloggvänner att ni är friska och har det bra. Nu och sedan.

Happy Easter! ¡Felices Pascuas!

Glad Påsk! Hyvää Pääsiäistä!

Joyeuses Pâques!  Frohe Ostern!

Feliz Páscoa! Христос воскрес!

Buona Pasqua!

5 svar på ”Glad Påsk!

 1. Hej.

  Freja sveper sig i vårgrönskan och låter sitt gyllne hårsvall svepa som gryningen bort Natts kyla och frost. -7 i natt, tills solen kom på i morse. Här firar man påsken med skogsarbete och förkultivering. Och att ta ut hojen, epan eller amerikanarn på en tur.

  Glad påsk!

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

 2. Detsamma!
  Min fru har lyckats konvertera mig till en memmaist ( en person som gärna intager memma.)
  Inget är omöjligt för en finsk flicka, tydligen…
  Synd bara att barnbarnen är 600 km avlägsna.
  Får fira namnsdagen på tuman hand.

Kommentarer är stängda.