Årets debatt?

trump-clintons

Trump eller Clinton? I natt tävlar medierna om att smutskasta Trump och blunda för Clinton? Eller har vinden vänt? Kan medierna vara seriösa? Kan kandidaterna det?

En gång i tiden var de båda presidentkandidaterna vänner, gästade varandra och skrattade glatt. Nu är det istappar eller är det bara spel?

De svenska politikerna och medierna har bestämt sig för fru Clinton men de är inte de som får rösta.

Hur som helst, USA s presidentval i medierna är som en TV serie med flera avsnitt. Man stoppar i några personer i ett rum och bandar in både skratt och bu före, ett slags Big Brother. En i taget ramlar deltagarna av. Man vet aldrig vem tar hem spelet. Överraskningarna kan vara många när folket röstar.

Jag gillar tanken att folket kan rösta fram sin ledare.

Det ser ut att ha vänt något. När opinionen vänder och Trump leder i mätningarna vänder också de som försökte förlöjliga honom. Nu står medierna som åsnan mellan två hötappar och stampar. Vad ska vi tycka för att folk ska köpa dagens tidning? Vi kan ju inte överge Hillary Clinton?

Att läsa kampanjsidorna anger tonen för kampanjen. USA eller medtävlaren? Hillary Clinton siktar på att alla ogillar Trump:

Join the official campaign—and help stop Donald Trump!

Medan Trump påstår att USA är på väg till storhet igen:

America is Back I am Your Voice

I am Your Voice?

Kanske har vi underskattat Trump och överskattat Clinton speciellt för att hon är kvinna? Det ser ut som tävlan mellan två kandidater men i verkligheten är det mer, etablissemanget mot en utanför politikergräddan. En som inte ärver tronen utan jobbar sig till den. En som talar till småfolket, inte till de etablerade.  Trump vänder sig till den glömda medelklassen som alltid får betala kalaset. Många pratar om Clintons erfarenhet men det har inte lett till några stordåd precis. Erfarenhet har många sidor, inte bara att man har suttit i den styrande politikermakten.

760

Erfarenhet kan vara svårt att definiera.  Gamla meriter kan bli betungande när man försöker sälja sig.

Det kan bli årets show. Så, även om du inte kan rösta läs hur de försöker sälja sig. Det är ändå årets kampanj!

Läs gärna deras valprogram! Jag håller för Trump! Han vinner.