Lasse Berg – Kalahari

Vad vet du om människans evolution? Hur blev människan det vi är?

Lasse Bergs böcker ”Gryning över Kalahari” och ”Skymningssång i Kalahari” ger svar på ett lättfattligt men vetenskapligt sätt. Böckerna, speciellt den förstnämnda, är mer spännande än deckare och dessutom sanna. Borde finnas i varje bokhylla och läsas av alla människor för att öka förståelsen för just människan. Hur befolkade vi världen? Hur blev samhällena till? Är vi krigiska till vår natur? Könsroller? Hur utvecklades vi till mer intelligenta varelser?  Har fisk något med det att göra? Hur vet vi vad vi vet om vår utveckling? Man får så många svar och så många nya frågor och tankar med Lasse Bergs Kalahari.

Böckerna hör till mina absoluta favoriter tillsammans med Shakespeare, Brink, Hemingway …  och ganska så många fler.