EU val i Statlig TV.

Så här dagen efter ett EU val förväntade jag mig lite analyser, resultat och förklaringar i den Statliga TV n jag tvingas betala. Det regnar ute. Jag skulle kunna sätta på TV n. Men inget. Det gör nog ingenting.

Sedan maj 2018 har jag inte sett Statlig TV en enda gång. Ja, jag satt på tvåan en gång eftersom de skulle presentera en nyutkommen bok av min gode bloggvän Thomas Nydahl. Men de hade klippt bort den presentationen. Varför? Det kunde ingen av oss som den dagen ville se på Statlig TV begripa. Kanske passade han inte i deras agenda. Och, han var en man.

Jag misstänker också att många av oss är helt ute med de grupperingar som finns i EU. Som S&D, EPP, ECR, ID, NI, m fl. Vad vill de? En presentation hade varit något. Har jag missat det?

Nu tittade jag på vad Staten bjuder på idag. Inget om val utom kanske på nyhetssändningarna på ettan.

Gift vid första ögonkastet hela två timmar. Barnmorskan i East End som har gått på andra kanaler. Repriser. Tvåan då? Mobilfri i sex dagar. Va! Jag var mobilfri i 160 dagar. Dock hade jag Garmin för säkerhets skull.

Men, Agenda mellan klockan 20.00 – 21.38 på kanal 2 skall troligen handla om EU valet. Den låter som agenda precis som allt som produceras av SVT.

Har inte SVT begripit att folk som försörjer dem arbetar på olika tider? Det innebär att program som Agenda bör sändas flera gånger i dygnet så här efter valet. Likaså borde nyheter gå dygnet runt.

Program 1 är helt onödig. Skärp till 2 an så den blir mer renodlad nyhetskanal med nyheter från alla områden samt från alla delar i landet. Så sänks priset också. Och, försök göra det utan vänstervriden agenda. Neutral. fast då måste nog en del folk bytas ut.

Nej, jag fortsätter att tvångsmässigt stödja de Statliga programmen och läsa nyheter mestadels i utländsk press. Det finns ofta om Sverige också, tyvärr inte så uppmuntrande.

Och EU valet är snart knappt ett minne, livet pågår ändå.

https://results.elections.europa.eu/en/

2 svar på ”EU val i Statlig TV.

  1. Visste inte du var pervers!
    Innehav av Tv och Radio klassa nästan så i min begreppsvärld!
    Saknar (!) inget av det
    Finns ej i vår familj.
    Det finns ju böcker – och Internet…

    • Hur klarade vi oss FÖRE Internet? Känns otänkbart idag.
      TV är för filmer.

Kommentarer är stängda.