Världen är ond men det finns undantag.

Det borde heta att världen är god men det finns onda undantag. Jag försökte lära det till mina allra mest trasiga patienter de som visade huggtänderna redan vid dörren. De var totalt säkra på att även vi skulle behandla dem illa. Ett nytt ställe där ondskan härjade. Jävla socialtanter.

Vad dessa svenska kvinnor hade varit med om i Sverige går inte ens att skriva ner. Jag tänkte på dem idag, jag kommer ihåg vissa för evigt.

Men det jag lärde dem var lögn. Världen är ond men det finns än goda undantag.

Putins verk i Ukraina ger en känsla av hopplöshet. Kan ingen stoppa detta våld mot människor. Barn, nyfödda, kvinnor, män, husdjur ligger i ruiner och upplever sin sista ångestfyllda stund i livet. Våldtäkter på barn och vem som helst. Bostadshus, skolor, förlossningskliniker, daghem, lekparker, marknader, shoppingcenter, infrastruktur, åkrar…allt bombas till ruiner.

Vad är ryssar för människor? Är alla så hjärntvättade att de tror vad en galen man påstår?

Försvara dem inte. Den tiden är förbi nu efter nästan ett års överfall. Visst vet de flesta vad som pågår. Kan jag komma åt rysk info kan de komma över nyheter från Ukraina. Varje dag spammas min blogg med info hur västvärlden och även jag är felinformerad över Putins försök att rädda ryska delen Ukraina från nazismen. Utöver lyxvaror jag skulle kunna köpa från svarta börsen.

Jag lägger inte ut dem, bara raderar. Det är så märkligt. Jag är ju ingenting och ingen viktig person.

Kommer ryssar ses som odjur, tredje klassens människor? Förlåter vi mördare? Om de sitter sitt straff? Människan har en skyddsmekanism i sinnet och den säger nej till att sätta sig i fara flera gånger. Är det så? Jag tvivlar. Minnet är oftast kort och det är alltid pengar som i slutändan talar. Inte hatar vi andra som har gjort Världen till ett helvete. Om ett tag tar handel över. Låt det inte bli så denna gång – på flera generationer.

Vissa försvarar anfallare redan. Det finns exempel om det också i Sverige. Låt oss tiga ihjäl dem.

Det är omodernt idag att vara pacifist. Det har kanske alltid varit omodernt. Att sätta sig mot en Stats krigsmakt innebär bestraffning. Som gammal pacifist mår jag uselt varje dag. Orden aldrig mer krig är ett glashus som har rasat. Nej, jag trodde inte på evigt fred, det har aldrig funnits en dag utan krig någonstans under mitt liv.

Läs om offren i bostadshuset i Dnipro och var glad över att Ukraina försvarar även dig. För utan deras försvar vore läget väldigt annorlunda, tror jag.

https://meduza.io/en/feature/2023/01/18/i-can-t-live-without-them

Bilderna från nätet någonstans.Dessa från Dnipro, bostadshus finns överallt.

PS. Putin är folkvald. Röstningen kan ha gått i icke demokratisk stil , men…

2 svar på ”Världen är ond men det finns undantag.

  1. Det var inte länge sen som aktier och fonder inom vapenindustrin var oetiska, nu är det nästan det enda som är etiskt. Själv har jag som gammal vapenvägrare fått ändra min inställning rejält. Skicka bomber och granater,och allt vi har som skjuter och smäller.

    • Som den andra personen i Sverige som har vägrat civilförsvar – på den tiden det gjordes med vapen – har jag inte ändrat principen men praktiken. Om det nu är möjligt.

Kommentarer är stängda.