Till Ukraina med Pink Flyd

Har du inte lyssnat än på Pink Floyd: He Hey Rise Up är det dags.

Pink Föyd hör till mina musikfavoriter. Här spelas Echoes 1 och 2 och A Moment Lapse of Reason samlingen eller något annat. Dock tycker jag bäst om opera eller klassiskt t.ex.Beethoven eller Rachmaninov. Hans trea är jag särskilt förtjust i. Jag följe en gång en blind man till konsert med Rachmaninov´s trea. Jag lyssnade hälften med slutna ögon lik den blinde och upplevelsen var oförglömlig..

Gärna något lite aggressivt tungt mäktigt när jag städar. Ja, jag har än lager CD skivor. Gammalmodigt?

PS. Har lagt min utrustningslista på sidan: ”Vandringar/my hikes” lättare att hitta. Saknas något som du brukar ha med dig?

4 svar på ”Till Ukraina med Pink Flyd

 1. Pink Floyds ledarfigur Roger Waters är mycket kritisk till västs krig i Ukraina.
  Men det kanske Du redan visste?
  Det är inte lätt det här med kultur. Skall all rysk kultur svartlistas?

  • Hur sas det Bibeln: Förlåt honom han vet inte vad han gör. Waters fladdrar runt med olika åsikter som en som vill ha en åsikt men är för snurrig för att kunna göra en enkel bedömning. Kan det vara åldern?
   Varför skulle vi svartlista och inte läsa t. ex. Michail_Sjolochov, Boris Pasternak, Aleksandr Solzjenitsyn, Joseph Brodsky när rysk litteratur var som bäst?
   Vad är kultur är dock svårt. Tänk på svenska grundlagen.

 2. Roger Waters har inte tillhört Pink Floyd sedan evigheter. Han är heltidsaktivist med en lutning åt ren antisemitism.
  Nuvarande Pink Floyd förstår bättre och har stått på våldtagna Ukrainas sida sedan början av kriget. De står för solidaritet och heder, till skillnad från Waters som är en tvättäkta populist.

 3. Jag är djupt imponerad av David Gilmores och hans medmusikanters bidrag till Ukraina. Tänk att gamla rockrävar kan göra sån nytta. ca 6 miljoner har dom skickat.

Kommentarer är stängda.