Höst

Hösten har alltid varit min bästa årstid, både privat och arbetsmässigt. De fallande löven, den tystare naturen, tomheten ute i skogen, dimman på morgonen och regnlukten på asfalten som spår kommande kallare väder… Det där brottet mellan sommar och höst.

Höst är något som passar mig bättre än den prunkande sommaren. Det är liksom för mycket.

Har du en favoritårstid?

PS som inte har något med ämnet att göra. Såg att Himla af Klints konst är så inne idag. Film, utställningar, lovord… Det som är inne igår kan vara skräp idag eller tvärtom. Hon är faktiskt magisk.

Jag har en låda som fraktade ett av hennes målningar till utställning i Los Angeles 1986-1987. Den tjänar idag som köksskåp. Sändningslappen sitter kvar.

https://www.theguardian.com/artaddesign/2022/oct/16/hilma-af-klint-swedish-mystic-hailed-as-the-true-pioneer-of-abstract-art

5 svar på ”Höst

  1. Vår. Gullvivor. Roslagen
    Ibland duger sverige…
    Fast om de andra årstiderna vore som de skulle, nämligen tämligen distinkt åtskilda, hade man ju en chans att njuta av dem!

    • Ja årstiderna flyter ihop. Ibland vet man inte om det är ens en årstid eller fejk.

  2. Jag blir alltid deppig till hösten när mörkret väller in. Mörkt när jag går till jobbet och mörkt när jag kommer hem,så det är inte min favoritårstid. När sen vintern kommer då har jag mentalt accepterat att det blir kallt och mörkt, och börjar vänja mig.

    • Nej, mörkret på dagtid är inte bra men nätterna ska vara mörka. Kanske får du lite snö så det blir ljusare?

Kommentarer är stängda.