Blåser, blåser inte – om elräkningar och allmosor.

MP vill bygga solceller till offentliga tak. Men varför har de inte gjort det redan? De har ju suttit i Regeringen mellan 2014 och 2021. Vad är det som hindrade dem? Lathet? Skulle det vara motstånd för det förslaget?

Som vanligt är det ord och löften, som att vända på stenar, i valpropagandan. Oavsett partifärg.

Södra Sverige klagar över elpriserna. El är snart en lyxvara. Först la Regeringen (läs MP) ner kärnkraften. Men södra delen av landet har föga ersättningskraft. Jag undrar om folk protesterade eller kanske – hemska tanke – röstade för detta? Vattenkraft ansågs också olämpligt från MP – miljöhänsyn. Älvarna skulle flöda fritt. Som förr. Vilket förr?

Vindkraft är ren humbug från miljösynpunkt. Vart tar dessa kolosser vägen efter 25 år? De snurrar inte heller utan just el och olja. Och när det inte blåser?

När jag vandrade i USA passerade jag vindkraft i tiotusental i Mojaveöken. Det blåste så att jag fick sätta mig ner. Det blåste så varenda timme. Men de trasiga ”pinnarna” stod bara där, det är för komplicerat att återvinna. En del användes dock som marktäckning vid vägbyggen. Men det blåser aldrig så här hemma annat än ett kort undantag. Vindkraft är bara tillskott i Sverige. Något annat är huvudproducent.

Vad tänker vi göra av våra vindkraftverk så där om 25 år? Låta dem att stå kvar? Har någon tänkt till? Solpanelerna då om 25 år?

Jag är inte kunnig nog i annat än att min elräkning var för hög så jag stängde av frysen. Men andra bloggare främst cornucopia kan informera dig om varför vi nu har Bolund – MP priser och så kommer det att bli länge. Glöm inte heller EU med sina – våra – regler.

De som gjorde investeringar för att sänka elförbrukningen lik solpaneler, isolering, fönsterbyten, luftvärmepump…det el-smarta hemmet helt enkelt, kammar nu hem återbäring. De som litade på evigt billig el och tyckte kärnkraft är skit betalar och klagar. Priserna i söder är astronomiska. Tyvärr drabbar det kollektivt, inte bara miljöpartister.

Nu delar S ut skattepengar som återbäring för att täppa till hålen i din plånbok men att åtgärda problem och det som behövs för elöverföring– nej det händer inte. Förresten är det val och alla löftena är bara luft.

S har anammat modell bananrepublik; att dela ut folkets egna pengar så folk känner att de får något. Gratis! Själv hade jag velat få bort skatt och moms på elräkningen för ett tag. Ännu bättre om ett nödvändigt infrastruktur för elbehov åtgärdades.

Valaffischerna är här och skräpar.

Tror någon att vi röstar enligt valaffischerna budskap? De är helt värdelösa, ser ut som amatörarbete. Några påståenden eller löften men aldrig frågan hur tänker politikerna åtgärda saken. Mål finns men aldrig medel därför fallerar målen.

Nu ska jag packa och fly till skogen. Bara åskvädret drar förbi först.

Vill du se hur reklam görs, se på Trumps senaste.

Det var klass. Absolut magi. Oavsett åsikt.

https://twitter.com/i/status/1556884777424265218

Bild solpaneler Holger Ellgaard på https://commons.wikimedia.org/wiki/File:%C3%85gesta_solaranl%C3%A4ggning,_2018a.jpg