Mot Malvinas – om vinden tillåter

Nu seglar Tommy Seglaren igen. Vi landkrabbor häckar vid datorn i väntan på livstecken. Väderkartor är min favoritläsning, oron minskar inte precis när stormarna kommer och går. Just nu är det värsta över för stunden och jag kan föreställa mig blötan och tröttheten efter några dygns ensam kamp mot vinden. Ah, vad vi älskar lugnande satellitmeddelanden!

Som mor oroar man sig. Oron för barnen släpper aldrig fast barnen har sina egna liv länge sedan och de klarar sig alldeles utmärkt.  Men att bara klara sig räcker inte. Att försöka göra verklighet av sina drömmar – som att långsegla i detta fall – är nödvändigt för vårt psyke. Att bli gammal och bitter är inte livets mening.

Vad ångrar vi när döden kommer? Det är inte det vi har gjort utan alla de planer vi hade som aldrig blev utförda.

Segla vidare men kom hem hel.

“Malvinas coasts: strong to fresh breeze from sector west/gusts/ variably cloudy/ possible showers/ improving/ visibility moderate to good” men än har han ett dygn dit.