Storm i lattemuggen.

Det har uppstått en storm i vattenglas på grund av en bröllopsgäst. Eller kanske är det en krusning i lattemuggen. SD ledaren Åkesson har gift sig och pressen hade tid att granska vilka var inbjudna. En person höll inte måttet. Pressens mått alltså. Han hörde visst till ett motorcykelgäng.

Så förfärligt! Vilket moraliskt magplask. Det ropas Åkessons avgång.

Skallgången går. Pressens domstol kräver ursäkter. En del skruvar sig.

Det finns mycket personundersökningar att göra på den kriminella branschen.

Cirka 14 000 personer bedöms vara aktiva i kriminella nätverk, och ytterligare 48 000 bedöms ha koppling till kriminella nätverk i Sverige.  5400 bedöms vara under 18 år. Däröver finns 600 kriminella utomlands som styr verksamheten i Sverige. Detta visar en ny lägesbild över gängkriminella som Polismyndigheten har tagit fram på uppdrag av regeringen.

Jag tycker det låter förfärligt. Risken finns att du har en kriminell hemma som kompis till ditt skolbarn. Kanske är din mångåriga vän gift med en olämplig person. Eller en mamma du känner från barnens skola är gift med en knarklangare i någon klan du inte har en susning om. Och tänker du hur en kaffe kan kosta 20 spänn i din lokala kiosk när det kostar 42 utanför?

Det är svårt att undvika kriminella och omoraliska kontakter, både dömda och icke dömda idag. En och annan av dina kontakter eller till och med anhöriga kan falla i brottslig bana. Ska vi då genast säga upp alla kontakterna för att vara moraliskt överlägsna?

Motorcykelgänget Comanches i Sverige beräknas vara mellan 20 och 25 personer. Vilken stor Samhällsfara utsätter de oss vanliga medborgare? Minimerar jag? Absolut. Storleken har betydelse.

Nog tycker jag att pressen och alla tyckare bör ägna mer åt problemet barn som går på gatorna och affärscenter tungt beväpnade och skjuter. Som dödar för några slantar. Som råkar ta ihjäl personer som inte har något mer klankriget att göra. Som skrattar åt straff som inte är straff  utan lite vila mellan uppdragen. Har median några lösningar för dessa vandrande bomber?

Kanske kunde pressen också ha en rejäl kampanj mot droganvändning som – enligt dem själva – svarar för 75% av gängens inkomster. Kampanj krymp pengarna. Inte? Kanske någon av skribenterna fixade kokain till lördag som tröst åt de tunga saker som skrevs under veckan? Gynnade kriminalitet alltså.

Åkesson är så mycket viktigare för pressupplagor. Vänsterns utvalde skurk och hot mot demokratin.

Hade det inte varit Åkessons bröllop utan någon från vänsterhållet hade olämpliga gäster inte fått en rad. Median  hade ägnat spaltmeter för klänningar och hur mysigt det var med kärlek.

Kanske ett reportage från någon av våra klanledares bröllop nästa gång? Den gästlistan kan vara mer än intressant.

Vi har nu en uppmaning för varje politiker: ha en kontroll över vem du umgås med ur rätt moralisk synpunkt, definierad enligt press förstås.

PS1.Ingen lämplig bild men sten är ju bilden av svensk brottsbekämpning. Dessa är från Kinnekulle.

PS2. I Sverige är du oskyldig tills du döms enligt någon paragraf. När du har avtjänat ditt straff är du åter oskyldig. Moral är inte straffbart om det inte sätts i kriminell aktion. Komplicerat.

PS3. Stormen ökar. Nu vill jag ha en klar regel över vilka personer vi får känna och umgås med utan att bli dömda som parasiter, omoraliska, icke tillförlitliga mm. Visst vore det bra om vi bara umgås med de moraliskt högstående personerna men jag tror inte det finns så många sådana kvar.

PS4. Nu ylar helgonet Busch att hon minsann inte hade gått på Åkesson bröllop om hon vetat vilka omoraliska människor gick dit. Påminner bara om hennes obehagliga husköp och strid med en gammal man. Det var omoraliskt.

https://polisen.se/aktuellt/nyheter/nationell/2024/februari/totalt-62-000-bedoms-aktiva-eller-ha-koppling-till-kriminella-natverk/

2 svar på ”Storm i lattemuggen.

  1. Är jag skyldig?
    Har haft en massmördare i klassen.
    Visserligen avlivade han bara trenne org- äh- personer, men likväl.

    • Men Skepparn – du måste göra avbön genast om att ha känt en sådan person!
      Jag då som hade klienter och patienter från hela brottslagstiftningen . Från mördare till – törs jag säga det – ledare till en motorcykelgäng, dock aldrig dömd. Obs inte den aktuella, detta var länge sedan. Jag måste nog hälla mig under jorden.

Kommentarer är stängda.