Att tävla om presidentposten i USA är…

När vi hade påskmiddag i år hemma hos mig pratade vi om USA valet och vi hade väldigt olika åsikter om de inblandade personerna. Jag sa att Trump vinner om inte någon skjuter honom. Kändes inte så bra idag när jag satt på datorn.

Presidentkampen i USA är i en ny fas. Mordförsök på Trump, en anhängare död och några skadade. Förövaren, en ung man, skjuten till döds.

Det finns för mycket vapen i gång och för många galna människor. Skulden till mordförsöket och polisens agerande kommer att diskuteras länge. Det ser ut som om politik har blivit mer och mer våldsamt, inte bara i vapen utan i ord. Att vara president är faktiskt ett farligt yrke om vi tänker i procent. Fyra amerikanska presidenter har hittills mördats i tjänst och två har utsatts för mordförsök och nu en presidentkandidat är skjuten.

Jag tror att USA får vara glada över att Trump klarade sig. Trump promenerade ut snart från sjukhuset till synes oskadd. Om inte, kunde situationen explodera? Ingenting säger att årets valkampanj är lugnt efter detta.

Det är inget liv på en räkmacka att vara en amerikansk politiker. Känslorna och intresset är nog mer i svallning där än här i Sverige då vi knappt bryr oss om våra politiker. Vinden vänder snabbt i USA. De som hurrade för Biden några veckor sedan, försöker sparka honom idag.  Åtalen mot Trump, det där bokföringsbrottet menar jag, är nog ointressant för anhängarna. Skitsnack om det ena och andra. Att vara en framstående politiker gör en till måltavla för hot, förakt, beundran, ivriga jurister och kräver ett oerhört tålmodigt sinne för att överleva.

Ingen annan politiker än Trump har fått så många nedsättande ord från massmedia. Finns inte en etikett av ondska som inte är använt . Inte ens Putin får sådana tillmälen. Svensk press inte undantagen.Till sist tror någon på allt och skjuter, .

Kan bara beundra den oförtröttlige Trump. Patriot. Som lyckas stå på sig. Och det har väldigt lite med partipolitik att göra. Skillnaden mellan de två tävlande  partier och hur de styr landet är inte så stor som massmedian låtsas. Presidentval är personval. Kan du inte elda massorna blir du en förlorade. Det finns alltid andra som står i kön.

Kommersen var i gång nästan lika fort som själva skjutningen. Bild av det hända på en T-shirt och text “Fight! Fight! Fight!” eller  ”shooting makes me stronger” finns redan att köpa. Smaklöst?

Missa aldrig en bra business. Detta är USA. Kina hakade snabbt på.

Fortsättning följer. Trump får skynda på med sitt vice val. Det måste också bli en som inte rasar ihop om kulorna viner utan lyfter handen. Men min gissning är att valet är avgjort om inte någon skjuter igen och lyckas. Trump backar inte. Kanske inte Biden heller? Känns som Försöken att ersätta Biden dog ut.

Andra åsikter? Var inte blyg om du gillar Biden. Och du kan lägga själv till passande ord i rubriken!

Bevare oss bara från Bidens vicepresident.

Uppdatering15/7 kl 21 Trumps vicepresident blev senator JD Vance från Ohio.

När jag läser om hans livshistoria och utbildning känns det som ett bra val. Gissade faktiskt på honom idag när jag läste mer om alla kandidaterna. En fötterna på jorden person.

Bild från någonstans på Internet, tagen minuten efter skjutningen.

Ett svar på ”Att tävla om presidentposten i USA är…

  1. Mycket märkligt att någon kan klättra upp på ett tak med ett gevär 100-150 meter från där Trump befinner sig.

    Bidens demens har vi vetat om sedan det förra presidentvalet, diverse frekventa klipp på You Tube. Att han är dement sägs fortfarande inget om i svensk statsmedia, inte vad jag sett i alla fall. Nyheter om Trumps förskräcklighet vevas dock dagligen i olika sammanhang.

    Det råder en närmast sötsur stämning i våra medströms media över attentatet. Man förstår att detta kommer gynna Trump. I Sverige får vi hålla i hatten, när kriget i Ukraina kommer avslutas och vi får betala själva för att hålla Ukraina under armarna. Det stöder kommer snabbt att falna.

Kommentarer är stängda.