Hopp för mänskligheten?

Give my heart a break” är en fin symfonipopkomposition som hon framför med både energi och pondus. Tillsammans med Jacqlines bastunga, superstjärnedoftande “Effortless” som Carlebecker också varit med och skrivit är de utan tvekan kvällens två bästa låtar. Att båda två röstades vidare direkt till final ger mig nytt hopp om mänskligheten.” Kulturjournalist om Melodifestivalen 18/2 på SVT kultur.

Hopp om mänskligheten?

Varifrån kommer dessa obegåvade svulstiga journalister från?  Fanns det verkligen ingen bättre val av ord?

Vad var så hoppingivande? Folk hade röstat enligt kulturjournalisten på rätt låt.

På vilket sätt var två mediokra låtar så stort hopp för oss?  Sång var, ja de sjöng ok, men allt låter ju nu mera så bekant att man kan sjunga med – om man vill – ett ton före den som uppträder fast man aldrig har hört det förr.

De som sjöng då? Den ena hade liksom mjukporr på scenen och den andra tror jag var en fluffig rosa person med flätor. Hopp?

När jag provsjöng till den berömda barnkören i min hemstad var sången precis så. Jag skulle sjunga –aaaaa- en ton före orkesterledaren som spelade piano.  Den sökande skulle ha så bra sinne för musik att den uppfattade även en obekant melodi som bekant och visste då hur nästa ton lät. Det var svettigt. Senare vann den kören även priser men då var jag för gammal och fick hålla mig till kyrkokören.

Tur att jag inte är en kulturjournalist. Läser i regel inte SVT men såg orden ”hopp om mänskligheten” så jag kollade. Nej, det var inte förhandling om slut på kriget i Gaza. Inte att ryssar stack tillbaka hem från Ukraina. Inte att överhögheten slutade skrämma oss om allting klimatmässigt utan beslutade sig att gå med gott exempel. Noll privatjet, bara en mindre bostad, en bil… med mera vi andra, vanliga jävlar redan gör. Inte heller för någon uppfinning som mänskligheten skulle ha stor nytta av.

Hopp har reducerats i ingenting i SVT s värld. Och det betalar vi med tvångsutmätning per skatt.

Jag såg melodifestivalen med ett öga. Som mormor bör man inte vara helt ute ifall de yngsta barnbarnen undrar såg du. Jag läste utländska nyheter samtidigt och det fanns ingenting där som syftade till hopp för mänskligheten genom den svenska tävlingen och dess vinnare.

Bild:Smältande is beskriver nog bra ”hopp för mänskligheten”.

2 svar på ”Hopp för mänskligheten?

  1. Försökte kommentera inlägget: var tacksam för din barn.
    Det är jag sannerligen, min dotter kom hem från sitt jobb
    på ett äldreboende och ringde mig och sa: Mamma, jag kan här och
    nu lova dig att du kommer aldrig att hamna på någon form av boende
    som kommunen har, tror inte ens att jag kan tänka mig dig på ett
    privat boende heller. Vi ska ta hand om dig när den tiden kommer.

    • Du har fina barn! Har usel erfarenhet av äldreboenden tack vare min sambo. Må jag aldrig hamna där.

Kommentarer är stängda.