Till minnet av en liten pojke död i Ukraina av rysk terrorbombning

Marias son Serhii dog två dagar gammal. Nej, det var inte plötsligt spädbarnsdöd, det var rysk terrorbombning av sjukhuset där Maria hade fött sitt barn två dagar tidigare.

Hon skickade en bild till barnets far som inte kunde vara med. Jag är säker på att hon var glad, till och med lycklig över sitt välskapta barn. Hon höll babyn. Kanske började hon mata barnet. Hon la barnet i korgen för att sova.

Och sedan var allt slut. Ryssar bombade sjukhuset i Vilnyansk. Maria överlevde kroppsligen. Hennes nyfödda barn dog. Nu är det lilla krigsoffret begravt.

Jag har arbetat med gravida och nyblivna mammor, varav någons barn dog och det gav en sorg inte möjligt att glömma. Att vänta barn i nio månader och bli en mor – men bara en stund. Det är outhärdligt. Det händer bara inte.

Det skar sig i kroppen nu. Jag ville göra något men det finns inget att göra. Den ryska krigsmaskinen fortsätter sin terror. Deras egna soldater dör. Putin bryr sig inte. Människor har inget värde för honom. Ukraina har ingen väg ut heller, vinna eller förlora sitt land, sitt folk, sina åkrar och små barn som Serhii.

Du är inte glömd lilla Serhii.

Bilderna från Twitter GlasnostGone

Ett svar på ”Till minnet av en liten pojke död i Ukraina av rysk terrorbombning

  1. Jag var med om det. Obduktionen visade att barnet hade dött pga att soc hade utsatt mig för för mycket stress så att jag hade haft för mycket adrenalin i blodet

Kommentarer är stängda.