Att skjuta budbäraren?

Minns ni Assange och risk för åtal? Inte det svenska målet om påstådd våldtäkt utan hans insats att sprida hemligstämplad material och avslöja rent av kriminella handlingar i USAs krig i Afghanistan och Irak.

År 2006 var han en av grundarna till Wikileaks, dit det var möjligt att läcka hemligstämplade dokument och han beskrevs som organisationens chefredaktör och var dess främste talesperson. Wikileaks fick ett stort genomslag när de redovisade dokument och filmer som bland annat visade övergrepp i av amerikanska styrkor i Afghanistan och Irak.[ 90 000 hemliga NATO-dokument som rör USA:s krigföring i Afghanistan har publicerats på Wikileaks, tillsammans med en säkerhetsklassad video filmad med kameran på en amerikansk stridshelikopter i Irak, vilken visar hur helikopterbesättningen skjuter ihjäl civila reportrar från Reuters med helikopterns automatkanon.(från Wiki)

 Jag minns hur han möttes som en rockstjärna i Sverige och många kretsade kring honom och vissa lite närmare också.

Nu sitter han i engelskt fängelse och är sjuk. Du som hyllade honom förut må nu skriva på en petition på för att frige honom eller i alla fall ge honom erforderlig vård på Reporter without Borders .https://rsf.org/en

Stjärnor föds och stjärnor dalar. Det är ofta budbäraren som skjuts.