Om den multikulturella Världen och lite om valet -22 också

Jag passerade ett populärt friluftsområde och letade efter en tältplats. Jag gick förbi två grupper av människor. Den ena var beslöjade kvinnor i svart och små barn, de satt i ett vindskydd och åt något. Den andra gruppen var sommarklädda män, de satt och grillade ca 50 meter från kvinnorna. De verkade ha roligt. Ibland försökte någon av barnen springa till männen men fångades in snabbt. Jag slog mitt tält på det tillåtna området och kunde se sent på kvällen när båda grupperna gick, än långt från varandra men männen ropade högt något bakåt och kvinnorna skyndade sig.

Hade det hänt 40 år sedan hade händelsen känts exklusiv. Besökare från en annan kultur! Nu kändes det bara obehagligt med tanke på kvinnorna. Det pratas om segregation men var inte detta just det? Jag tänkte också vilken kontakt de beslöjade kvinnorna ger gentemot barnen? Speciellt de som även täcker munnen och kanske ögonen. Hur uppfattar de små barnen sin mamma och hennes budskap då?

Över 50% av männen i ålder 16 – 45 i min kommun är invandrare idag, de flesta från Mellanöstern/Afrika. Deras mammor/fruar kommer också oftast därifrån. Av finnar, som var en stor grupp före 2000, finns få kvar, de flesta är döda eller snart där, som jag. Gamla finnar, vi som invandrare på -50 – 60 talet var en grupp som drabbades hårt av covid och död. Det var inte så intressant för massmedia.

Ett islamisk parti ställer upp i valet och om alla muslimer skulle rösta på dem vore Michel Houellebecqs bok Underkastelse verklighet inom några val, kanske efter 30 år, med helt lagliga medel. Några kommuner i Sverige kan få muslimsk kommunstyrelse tidigare, kanske just min Kommun.

Det blir, ska vi säga, intressant. Än har inte partiet Nyans förstått valregler, det försvårar för dem, vilket kommer säkert att klagas över. Det finns också olika inriktningar i islam vilka inte kommer överens. Kan valet ena blir en bra fråga.

Så länge får det röda gänget mest invandrarröster. De är alltid generösa med bidrag av olika slag. Jag ser vilka områden i min kommun är övervägande röda, de är de som finns i listan över utsatta områden. Villaområden är blåa. Överallt syns små gula SD prickar, även på de röda områdena.

Vem utsätter de utsätta platserna borde vi verkligen fråga oss innan vi lyssnar på politikerdravel om bättre integrering. Vi har tagit in folk från flera av världens konfliktzoner och följaktligen har vi nu alla världens konflikter i Sverige. Att de olika representanterna gradvis hamnar även i kommunstyrelser och Riksdag är oundvikligt. Och faktiskt rättvist. Jämlikhet ar det svenska så hyllade ordet.

Alla kulturer faller – någon gång, även den arbetsamma, väl så fredliga, anpassbara svenska. Vi som var rika och framgångsrika – förut. Vi har än råd att försörja de som inte arbetar men pengarna är inte oändliga. Nyss sa Regeringen att de välbeställda skall betala försvaret. Vilka är de välbeställda? Kanske de som har offrat år för studier? Skatt är ordet de röda älskar.

Den multikulturella Världen tar över, obevekligen. Det har aldrig fungerat. Någonstans. Inte ens i USA som förr, se bara på de senaste åren. Hudfärgen är viktigare än vad du bidrar med till Samhället. Kränkthet är makt.

Vi får leva bredvid varandras områden och försöka överleva. Eller flytta. Tills det brister totalt och mossa växer över vår nu så slitna kultur.

@Fnordspotting

Ordet integration betyder ”vårt experiment har gått åt helvete, men eftersom vi inte kan erkänna det offentligt behöver vi något att distrahera er med så länge vi själva står kvar vid köttgrytorna, sedan får någon annan försöka hantera katastrofen vi lämnat efter oss”.

8:01 em · 7 juni 2022·Twitter Web App

PS. Nästan 1,2 miljoner röstberättigade inför höstens val i Sverige är födda i ett annat land, visar preliminära siffror från SCB. Det är 200 000 fler än i förra valet. Uppåt var fjärde förstagångsväljare har utländsk bakgrund, vilket är nästan en dubblering sett till de senaste 20 åren. Även antalet utländska medborgare som får rösta i region- och kommunfullmäktigevalen beräknas öka. På valdagen 2022 beräknas de vara cirka 670 000, vilket är drygt 130 000 fler än 2018.

2 svar på ”Om den multikulturella Världen och lite om valet -22 också

 1. Jag, som definitift är född i det verkliga Sverige, torde snart vara den ende
  svensken…
  Tänker nog inte rösta i år.
  99% sannolikhet för ett riggat val!
  Bortkastad möda.
  Tack och lov fartygsintresserad sedan tidig barndom ( tre veckor).
  Annars hade jag inte kunnat fira Elin nyss.
  Hon och hennes syskon, kusin, moder med syskon och min hustru
  varit icke existerande eller lycklig i Finland.
  Bra med eget fartyg, liksom!
  Förlåt för självupptagenheten min.

  • Röstade inte förra gången eftersom jag var i USA i ödemarken. Kändes skönt efteråt när politiker lekte i sandlådan. Så jag tänker göra likadant i år.

Kommentarer är stängda.