Gnällspikarnas arbetstvång

Nu måste alla riksdagsmän och riksdagskvinnor till jobbet för första gången på över ett år för att rösta om misstroendevotum mot Löfven och Regeringen. De gnäller. Smitta! Nu måste vi vara nära varandra! Från vår bubbla!

Samtidigt lindrar Folkhälsomyndigheten restriktioner för idrott och kultur. Ta det som idrott. Med sittplatser är gränsen 50 deltagare. De röstberättigade får väl komma in 50 i taget och rösta. Saken löst.

Den som vill ha munskydd använder det. Finns inget behov av order, något måste en riksdagsledamot kunna besluta själv.

Det vanliga livet som både försörjer och tar hand om Sverige och riksdagens löner har pågått hela tiden. Sjukvården har varit nära varandra och nära patienter varje dag. I äldreomsorgen saknas det än skyddsutrustning men där är man nära bokstavligen. I mataffärer är man nära kunderna, det går inte att undvika helt. I kollektivtrafik, alla har inte bil eller ens cykel. I skolan sitter alla tätt. Barn kan inte hålla avstånd i klassrum och på skolgården. I daghem är man tätt. De flesta arbetstagare har inte kunnat arbeta hemifrån. Du vårdar inte gamla genom Internet, inte de sjuka, inte barnen i daghem.

Nu gnäller Riksdagens lediga att de måste åka till jobbet. Säg upp dig då. Kanske är du uppsagd i princip på måndag. Om nu inte C går och gullar med V. Om inte V räddar Regeringen. Kanske Regeringen inte vill bli räddad?

Som jag alltid har sagt: vi har för stor Riksdag.

Det räcker med 251 personer max. Ungefär som de 244 i Österrike som är jämförbart i folkmängd. Kanske är också 251 för mycket. Landet har inte gått under med 55 Riksdagsmän som har röstat vid behov. Eftersom ekonomin är trång sparar vi då en del av deras löner och förmåner till något. Vad sägs om äldreomsorgen?

Tänker du kolla på omröstningen på måndag? Sänds det i TV? Jag är ute och tältar, bättre val.

PS. Alla gnäller förstås inte, en del bor ju i Huvudstaden och flera har väntat på möjligheten att kicka S/MP Regeringen.

Riksdagsbild: Av Romanist – Eget arbete, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=61721154

2 svar på ”Gnällspikarnas arbetstvång

 1. Hej.

  En per parti räcker väl? Får partiet 10% av rösterna, får ombudet representera detta. De är ju av praxis tvungna att rösta som partiet bestämt.

  (Min personliga favorit hade annars varit ett direkt personvalt ombud för varje kommun, utan att partierna haft inflytande över vem det blir – det vore demokrati på riktigt.)

  Sen är det ju inget problem med smittan? De får leka att de är ett värdegrundscertifierat demonstrationståg helt enkelt, eller så får de rösta ståendes.

  Och paragraferna i Regeringsformen och Riksdagsordningen som säger att åklagare som vill frihetsberöva riksdagsledamot som är misstänkt för brott måste be riksdagen om lov att göra så kan vi stryka helt.

  Men vill du verkligen bli mörkrädd, läs Regeringsformens tionde kapitel, Internationella förhållanden. Där sägs bl a följande:

  ”9 § Föreskrivs i lag att en internationell överenskommelse ska gälla som svensk rätt, får riksdagen besluta att även en framtida, för riket bindande ändring i överenskommelsen ska gälla som svensk rätt.”

  Inte riktigt ’pacta sunt servanda’, inte…

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

Kommentarer är stängda.