Att slåss mot förlust eller rättvisa?

Åtal mot president Trump. Men finn ett fel. Avgår/döms Trump blir det inte en demokrat som president nästa år utan vicepresident Mike Pence tar över tills det ordinarie presidentvalet är avklarat.

Nu blir inte Trump avsatt. Rösterna räcker inte till. Det krävs 67% av rösterna i Senaten och det blir det inte om inga under sker.  Jag undrar om demokraterna inte hittade något annat sätt att svälja valförlusten? Kunde de inte utarbeta en hållbar fantastisk plan för att ta hand om landet i stället att nästan bokstavligen arbeta för att dela landet till vi och dem.  

Inte. Demokraterna med bla. Pelosi i spetsen har hållit på att försöka åtala Trump hela tiden. Först Rysslands eventuella inblandning i presidentvalet, nu Ukrainasamtalet. Fanns det inga viktigare saker att ta itu med i landet? Nu stannar allt upp. Att ta beslut om avveckling om deltagandet i Afghanistan kan riskera bli intet till ex.

Oavsett, valet nästa år blir intressant, en nagelbitare. I varje fall saknar Demokraterna än så länge plan för landet, endast plan mot Trump. De som just nu leder kampen om presidentposten, Biden och Sanders, är redan avdankade föredettingar. Tja, nu glömde jag Demokraternas”kärlek” för invandring, helst illegala, och nya röster. Liknar det något här hemma?

Den döda fågeln representerar svensk press ( som bar sorgkläder när Trump vann), Pelosi, Demokraterna eller välj själv vad du tycker. Trump? Tveksamt. Även en lätt skadad fågel flyger.

2 svar på ”Att slåss mot förlust eller rättvisa?

 1. Hej.

  En vinkel svenska media konstant undviker, troligen av okunnighet, är vilka demokrater som har ägarintressen eller är sponsrade av företagskonglomerat med intressen i den amerikanska försvarsindustrin (inte bara vapen utan uniformer, tandkräm, rullstolar, med mera).

  Det gäller att hålla igång ett part tre insatser, så att pengarna rullar in. Avvecklade insatser i Syrien, Irak, Afghanistan, osv innebär rejäla förluster. Om Trump dessutom lägger ner ett par baser och drar ner på finansieringen av Egyptens och Saudis militär (USA sponsrar dessa med mångdubbelt större belopp än vad Israel får) försvåras affärerna ännu mer.

  Och då kanske den amerikanska militären inte köper robotsystem från bl a Boston Dynamics, eller olika drönarsystem, eller acceleratorkanoner till flottan (det systemet är i slutsteget före fälttester i verklig situation), utan istället samarbetar med Mexiko och rensar väck knarkbaronernas mördararméer som infiltrerat södra USA och vars krig skördat över 60 000 offer i Mexiko.

  Kampanjen mot Trump leder mina tankar till detta: [https://en.wikipedia.org/wiki/Business_Plot]

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

Kommentarer är stängda.