Det största klimathotet och den stora miljöfaran är:

krimjemen kobane ta791bc1-jpg gaza

Krim, Jemen, Gaza, Kobane, Syrien någonstans och sedan vapentillverkning som kräver väldigt mycket resurser och energi.

Tror ni att Parismötet kommer att handla om krigets miljöpåverkan och vapentillverkningens resursbehov ? Inte, det handlar om grader och din köttbit. Kanske något om utsläpp från bilar och i bästa fall om bättre teknik. Kanhända pratas det om mindre konsumtion, men garanterat inte förbud att byta mobil hur ofta som helst. Inte heller hur mycket resurser själva mötet förbrukar. Ja, jag har deltagit i ett stort FN möte och det mötet handlade mest om trevlig samvaro och egen berikning. Vi hade kunnat hålla en videokonferens.

Men viktigt folk vill frottera sig med varandra. Då tror världen, vi vanliga små människor att det händer något.

Parismötet borde ha funderat på den belastning som sker  med resor. Att mötas på  hemmaplan genom en skärm är mer miljövänligt.  Tekniken finns. Man behöver inte flyga till tekniken, den kommer hem till en.

För övrigt tror jag att vi påverkar vår miljö på ett negativt sätt. Vi är kanske för många på jorden? Minska befolkningen vore en bra miljöåtgärd. Om vi påverkar klimatet vet jag inte men det vore inte orimligt. Vi var 2,5 miljarder när jag föddes. Nu är vi över 7 miljarder, det är dock bara en beräkning. Oavsett vem har rätt och vad påverkar vad handskas vi uselt med vår lilla planet, Jorden.