Trampar vi på samma fläck?

Kan förintelsen hända igen? Ser ni inte att det pågår nu med nya offer, inte så välplanerat men med bättre vapen  och väldigt liknande utrop. Rena tyskar, ariska rasen, skulden för vårt elände har bytts ut mot fel islam, fel åsikt, allmän beväpning, spänning och så mördar vi några och viftar med svarta flaggor. Jag tror dagens ideologi är mycket lik gårdagens men mindre systematisk, det räcker att stå på vägen för en terrorist. Erixon idag:

Inte ens SVT har längre kunnat undanhålla publiken reportage inifrån områden ockuperade av Islamistiska Staten, IS, i Syrien och Irak. Där förslavas kvinnor som säljs som boskap. Där mördas de som inte tillämpar den rätta islamska uttolkningen. Kroppar skändas och släpas efter lastbilar till massgravar medan förbrytarna ler in i kameran och ropar, inte “Heil Hitler” men “Allah Akbar”.

Så, vad gör vi nu? Finns det ljuspunkter eller trampar vi på samma fläck? Vad ska vi göra för att stoppa detta, mota bort det från våra gator, göra det jävligt tydligt att vi är alla människor, med samma rättigheter, hemland, yttrandefrihet och rätt att leva men inte skada andra? Vart finns de politiker som kan ta ledningen mot terrorism i stället att aningslöst yttra sig som Kinberg  Batra, dock en obetydlig politiker i stora världen men en som skulle samla den sjunkande Alliansen:

Det viktiga är att det måste bli färre som kan bli offer för våld. Att värvas som krigare för att utöva dödligt våld är faktiskt också att bli offer för våld och att bidra till att det sprids i världen.

Offer? Hon har tagit Mona Sahlin i handen.