Another meaningless war?

Vad vill den vanlige amerikanen som inte sitter i kongressen eller senaten, som inte har aktier i vapentillverkning eller är USA s president? Drudge report hade en dags poll. Alla läser Drudge report, det är ett av de mest lästa bloggen I USA. Ja, det finns bara länkar till andra tidningar/bloggar/sidor men urvalet säger vem han älskar och vem är i skottgluggen just nu.

Så här svarade bloggens läsare:

GIVE OBAMA AUTHORITY TO CONDUCT MILITARY OPERATION IN SYRIA?

YES  8.42%  (61,407 votes)  

 91.58%  (667,929 votes)  

Total Votes: 729,336

Det finns andra poll men de är mindre och svaret är att USAs befolkning är i otakt med sin president och sitt styre. De vill inte ha krig, utöver de landet redan är inblandade i, helst skall även de vara avslutade och kraften skall användas till landets ekonomiska problem. Svaret till Syrienfrågan beror på vem man frågar, britterna, ryssarna, soldaterna, syrierna, Assad, Obama, Kerry, oppositionen, vapenfabrikören, svenska regeringen, oss vanliga människor eller de som väntar med fingret på avtryckaren.

Om Obama och USA struntar i FN, börjar krig mot något land och vi inte reagerar utan låter USA vara världspolis igen, vad har vi då FN till? Ja, det har vi nog undrat flera gånger. Hur fungerar FN s fredsbevarande uppgift? Illa för dagen, igår och förra året och före det också. Något bör göras men hur? Vad tycker du? Vad är lösningen i Syrien? Och för Mellanöstern/Egypten? Eller för att gå ännu längre: för de olika muslimska inriktningar vilka strider mot och med varandra i flera länder med USA s goda minne eller ilskna motvilja?