I filmens värld och i naturen

Skogspromenader bjuder än grönska, hallon, halvtorra blåbär, lysande dikeskanter och små stigar där man endast kan möta en snigel eller en fågel som flyger iväg. Tystnad – nästan i alla fall för trafiken låter som ett brus någonstans. Man anar höstens ankomst trots att solen värmer än

I kväll såg vi äntligen filmen the Artist, förra årets vinnare av 5 Oscar, bland annat för bästa film. Den var absolut njutbar, som att flytta sig tillbaka i tiden då allting var tystare, enklare, bilarna vackrare och människorna snällare – nästan. En film om filmens utveckling och även lite av skådespelarens. En film att bara sjunka in i och känna hur den fiktiva världen är god och vacker.

Hunden i filmen spelades av Uggie en Jack Russel terrier, en van skådis, vinnaren av Palm Dog award in Cannes för filmen Water för the Elephants.  Lysande prestation av vovven i the Artist. En film för film och hundälskare?