Små och stora bekymmer

Everybody knows that the ship is sinking.
Everybody knows that the captain is lying.
Everybody knows.
(Leonard Cohen)

Nej, det var inte så den lille sångaren sjöng, men visst undrar jag hur hans liv blir när han har passerat skolåldern. Med dagens värld och politik tror endast de godtrogna att världen, miljön, ekonomin och livet inte förändras utan allt rullar på som vanligt.

Han sjöng Abba och Elvis och Pippi och var lyckligen ovetande om sorger och bekymmer, tjejmundering och Prideparaden utanför, tills vi kom till leksaksaffären och han fick bara titta, inte köpa något eftersom han har prylar nog för en liten pojke.

Livet är hårt ibland. Jag sa inte att livet blir mer krävande och värre utan att ”nu går vi, nu har vi tittat nog” och så var krisen över – för den här gången.