Tre stereotypa barn, varning – blonda!

Vilka dockor får vi köpa till barnen? Inte blonda dockor, inte svarta – speciellt inte en negerdocka. Måste ta bort barnbarnets (en pojke) docka genast som vi inbillade bidrog till förståelse av olikheter, lite multikulturellt alltså. Så inte några dockor med kulturella drag. Det är säkrare att köpa en bil till ungen. Vilka färger får man ha? Märke? Kanske inte nåt som liknar Amerikanare eller Saab? Nä, bäst att köpa en bok. Vilka böcker får man ha? Inte de med traditionella roller med mor och far och absolut inte svarta människor. Nä, jag ger ungen pengar. Men … då kanske den bidrar till förtryck och vill ha någon plastpryl tillverkad av barnarbetare.

Vilka ungar får vi ha? Inte blonda, de kan se stereotypa ut med blont hår.

Världens PK människor är ständigt kränkta och gömmer sig bakom färg eller annat. På så sätt slipper vi gå till djupet med eventuell rasism, ojämlikhet eller vad det nu gäller.

Det fanns en smartare lösning: rita om negerdockan och kanske ge blondinen lite mindre Shirley Templelockar och ingen skulle klaga på Kalle Ankas jul med Tomteverkstaden. Men icke. Någon sorts perfekt värld eftersöks – igen – med väldigt dumma resultat.

20/12 är Internationella dagen för mänsklig solidaritet. Vem kan jag vara solidarisk med? Mig själv? Det är i alla fall säkraste kortet.

God natt!