Några gamla bilder från min resa i Burma 1978

bild: vår bil, en Humbert lappad med andra bilar.

Vi åkte rutten Rangoon, Pegu, Meikitila, Mandalay, Amarapura, Popa, Pagan, Magwe, Aunglan, Prome, Rangoon. Vi åkte bil (absolut förbjudet) med två burmeser vilka i sin tur träffade anhängare till sitt parti med budskap från ledare i Rangoon medan vi såg på sevärdheter. Vi träffade vanligt folk, munkar och politiker i husarrest. Vi utvisades sedan hövligt men bestämt. Våra chafförer bad oss att inte försöka ha kontakt sedan, för säkerhets skull. Ingen svensk tidning var intresserad av resan eller det vi hade sett och hört i Burma. Det var 1978.

Jag är glad för den resan vi lyckades göra då före turismen. Nu är Burma öppet – inom vissa ramar förstås. Det är inne att resa till Burma och ta del av  kulturskatter i landet. Demokratin tar små steg eller –  är det spel för oss så vi förbiser hur allt är under ytan?

Andra resenärer

Ungdomar samlar pengar för tempelns försköning eller ska vi kalla det vägtull.

 

Buddha föreställs lite olika på olika tider. 1100talet hade mer graciösa statyer än före och efter.

Burma är genomsyrad av buddhismen.