Barn, katter och Valkompass

Jag är barnvakt och kattvakt medan dotterläkare är på utbildning. Vad än händer i världen går mig nästan förbi. Politikernas idéer och dumheter rör mig inte denna vecka. EU snacket likaså. Ja, jag har ansträngt mig och gjort  en valkompass tidigare och hittat en person som tänker nästan lik mig. Jag blev rejält förvånad och gjorde en annan valkompass. Samma person dök upp.  Jag gjorde om. Sak samma. Så det finns en politiker som ser på EU med ”håll er till ursprunget och lägg er inte i allt” och intresserar sig på mina frågor.

EU har svällt till en dyr mastodont. Jag vill inte att EU detaljstyr mitt liv utan håller sig till fredsfrågor, fri rörlighet för EU medborgare i arbetssyfte och att värnar om den europeiska kulturen vilket förmodligen innebär begränsning av invandring i nuläge.

Nog om allt nu. In med alla katter. Väntar på tonåringen. Jag som knappt använder min mobil är glad nu att få meddelanden som ”på väg hem”. Vad skulle vi barnvakter göra utan Internet?

Kattbilder från Aurora.