Isdansen eller adjö Miljöpartiet.

Det känns som om tiden vore en dans på den smältande isen eller är det isen som dansar?  Vad kommer att hända i världen? Står vi inför sämre tider, mindre fredlig utveckling? Just nu är det kallt och det svenska samhället håller andan, deltar i kärleksmanifestationer, böjer nacken för nästa slag. Det kommer, var så säker.

Många politikerlöften yttrade i nödens stund kommer att smälta som is i vårsolen. Även partier kommer att passera dödsgränsen.

Miljöpartiet störtdyker till 2,5 procent i Aftonbladet/Inizios väljarbarometer. MP har nu tappat nästan två tredjedelar av sina väljare sedan sista riksdagsvalet. Att ett så litet parti har makt över besluten är inte bra. Demokratin kräver mer. KD håller just nu nosen över gränsen i denna mätning tack vare resoluta yttranden om de som stannar illegalt i landet.

Vad minns ni om MP? Minns ni fixaren som förändrade skolan till den bästa i världen på 100 dagar? Det löftet försvann bort som en skitig vårflod. Kanske är de 100 dagarna det minne vi kommer att ha om Fridolin? Varje gång Fridolin kommer med nya bud för skolan får jag lite ångest. Äntligen har två av barnbarnen kommit till en fungerande friskola.  Skall MP lyckas rasera det? Hinner vi rösta dem ut ur riksdagen innan nya beslut tas som försämrar skolan ytterligare?

Har de förbättrat miljön och hejdat den globala uppvärmningen? De har knappt kunnat påverka termometern.  Jag är inte säker på vad deras gröna skatteväxlingar innebär. Jag vet bara att elräkningen har mer skatt än elpris.  Fast vi är bland de bästa i världen på miljöfrågor dyker det upp problem, jag tar ett exempel väl så avgörande för befolkningen: vatten.

Vi har vattenbrist. Det kunde man inte tro i hundratusensjöars land. I väntan på att vi återvänder till medeltiden utan bilar och flyg har politikerna struntat i att investera i infrastruktur som vattenrör i takt med ökad befolkning. Det är en simpel ekvation. Ökar befolkningen behövs ju mer av allting. Vatten, trafik, bostäder, skolbänkar, arbetsplatser, lärare, läkare, sängplatser på sjukhus, matproduktion…

Men det tycks vara svårt att räkna ut. Vissa politiker tror att vi kan härbärgera 30 miljoner nya innevånare. Strider pågår om höghastighetståg, inte om sängplatser eller renovering av vattenledningar. Lite skamset sa någon från Örebros vattenverk i TV att 25 % av vattnet rinner tilli marken på grund av gamla dåliga ledningar. Att åtgärda det hade varit en bra miljöåtgärd.

Nu närmar sig MP avgrunden. Det hjälpte inte ens att kasta ut den gråtande Romson. Jag tycker också att två partiledare gör det hela lite luddigt. Men – miljö är inte längre den stora frågan, det är invandring. Flera till har insett att biffen på söndag raserade inte världens klimat utan bomberna i Syrien och Afghanistan, Jemen och Irak bär mera skuld än söndagsmiddagen hos Svensson. Miljön ses inte längre som Miljöpartifråga utan den gränslösa invandringen, islam och gynnsam behandling av illegala invandrare har hamnat i MP s meritlista. Islam har ingen bra klang idag.

Då dör MP välförtjänt. ”Mitt mål är att Miljöpartiet inte ska behövas. Det vore ju en fantastisk värld”, sa Alice Bah Kunke en gång till Expressen. Hon kommer att få uppleva den tiden? (Bild:http://jeanders-bilder.blogspot.se/2016/09/ograsrensning.html)

Än dansar Fridolin med nya idéer som fotbojor. Även den dummaste av oss inser att de som befinner sig här illegalt inte skall  förses med fotbojor, förmåner och bevakning utan en självbetald biljett ut ur landet.

Partier kommer och går. Partier följer tidsandan hos befolkningen. Verkligheten trycker på.  Man vinner och man förlorar. Invandring väcker oro. Miljövurmen är över. Vissa idéer är segare än andra. Vissa är tradition. Som min forne bekant sa: jag sitter i kommunfullmäktige för sossarna men jag röstar inte på dem längre. Deras politik har gått ur tiden. Vi bygger inget folkhem, vi river det.

Det går ganska bra just nu för S i spåren av landsfaderliga ord i terrorns tid, men MP håller på att gå ur tiden. Världen är lika grön för det eller lika lite. Vårsolen smälter snön och soporna tittar fram. Det är så skitigt!  Ren närmiljö var kanske inte på MP agendan utan försök att begränsa den vanlige medborgarens liv så mycket som möjligt för miljöns skull – eller för sin egen förträfflighet. Hata bilar. Hata män som kör. Hata valfrihet. Hata föräldrar som bryr sig om sina barns skolgång. Hata kärnkraft och lita på vinden som kanske blåser. Vara mjuk för islam. Det sistnämnda var nog stenen som välte den giftmålade skutan till sist.

Jag är ingen vetenskapsman. Jag vet inte om det är en katastrof  på väg i form av några grader varmare klimat. Jag har läst om följderna men törs inte påstå orsaker.  Jag har sett det varmare klimatet på Grönland förra året riktigt bokstavligen med torkade sjöar och rekordavsmältning.  Det var så torrt. Dammet yrde i vinden och grönlänningarna köpte vatten i flaska. Jag kan inte veta om det är jag som har kraschat klimatet med min sällsynta köttgryta och flygresor. Jag håller dock militärindustrin och kanske folkökningen som mer skyldig.

Världen dansar vidare med isfötter. De smälter. Våren är kall och samhället, kanske hela världen, utstrålar kyla. Jag önskar att det skulle vara lite varmare just nu.

MP 1981 – 2018?

Miljöpartiet nästan utraderat i Aftonbladet/Inizio

http://www.aftonbladet.se/ledare/a/Rg5b5/nu-slar-paniken-ut-hos-de-grona

http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/26n6G/halften-av-valjarna-saknar-fortroende-for-fridolin-och-lovin

3 svar på ”Isdansen eller adjö Miljöpartiet.

 1. Hej.

  Det påstås om kejsar Augustus att han skall ha presenterats med en plan för hur staden Roms avloppssystem skulle kunna ha moderniserats, med vattenlås, tegelklädda kloaker, dräneringssystem, överflödesbrunnar och utlopp så att dyngan och avfallet kunnat tas till vara.

  Det påstås att han nekade med förklaringen att han inte ville bli ihågkommen som avloppskejsaren.

  Sådana är även våra politiker; det vardagliga och mundana skall bara finnas till liksom av sig självt, medan det exotiska och magnifika är vad som skall fokuseras på.

  Kanske Löfven och Fridolin helst skulle lägga statskassan på ett svenskt Schloss Neuschwanstein?

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  • Löfven lovar toaletter till världens befolkning ,medans våra vattenledningar rostar sönder,de som leder vatten till våra toaletter.Regeringen kan nog räkna,men de vill dölja att investeringar på grund av migrationen hit,kostar multun,besparingar skattehöjningar kan skamligt ursäktas med en åldrande befolkning,men inte döljas i långa loppet.Vid nästa lågkonjunktur visar det sig att ladorna återigen är tomma,då blir det inte roligt för multikullturens försvarare!

 2. Jag ser ingen anledning till oro. Just nu verkar det som om den oförklarliga 18-åriga pausen förlängts utan att någon vet varför. Till och med IPCC var till slut tvungna att erkänna den.

  Det finns gott om forskare som är så kallade Lukewarmers, de hävdar att någon grad till och med kan verka gynnsamt i form av större skördar. I år var det rekordskörd i staterna.

  Man nämner dock aldrig något om dessa Lukewarmers i media, där tjatar man om 97% konsensus vilket är falskt, Man har tagit det från Cook et. al. rapporten som visats sig vara avsiktligt vinklad.

  Man pratar om stigande havsnivåer trots att det på många ställen inte existerar och på andra har landhöjningen till och med gjort att den minskat relativt.

  Nyligen släpptes en rapport som hävdar att isbjörnsstammen är välmående och till och med ökat marginellt.

  Hör vi om detta? Nej bilder på naturligt kalvande isberg, mummel om diffusa katastrofer så att det skall passa narrativet är allt man får om man nöjer sig med svt.

  Judith Curry är forskare och har vittnat inför kongressen, hennes blogg är faktiskt intressant. Hon sa till slut upp sig då hon med gott samvete inte kunde fortsätta lära sina elever om en kommande katastrof som hon inte trodde på. Var finns de svenska forskarna och lärarna med ryggrad?

Kommentarer inaktiverade.