Slår din man dig om du inte lyder?

slag

The Council of Islamic Ideology (CII) med Muhammad Khan Sherani som ledare är en grupp som ger råd till den pakistanska Regeringen i lagstiftning. CII har gett förslag till en ny lag som tillåter män att slå sina fruar om de inte lyder.

Om kvinnan inte fullgör sina plikter får man först ge råd.

Om det inte fungerar kan hennes anhöriga konsulteras.

Nästa steg är att överge henne i sängen och om det inte fungerar är det tillåtet att slå henne, inte hårt. Men vem bedömer vad är hårt?

Rekommendationen är en del av Koran och Sunnah så det kan inte diskuteras, anser CII.

3557256300000578-3644382-image-a-2_1466066581222

Maulana Sherani har också varit mot lag för kvinnors skydd eftersom det inte behövs. Koranen och Sharia har säkrat alla rättigheter för kvinnor.  Lag för kvinnors skydd vore icke islamisk.

Så några exempel om ohörsamhet: om hon inte klär sig som mannen bestämmer, bär inte hijab, vägrar sex, inte badar efter menstruation eller pratar så främmande kan höra henne. Då kan man klippa till frun.

Vidare skall inte kvinnor välkomna utländska delegationen och ta hand om manliga patienter eller ge pengar till någon utan mannens godkännande. Att gå i skolan med pojkar efter grundskola är inte lämpligt. Och diverse andra regler.

Jag tror att dessa män är rädda för kvinnor, sexualitet, att kvinnor skulle kunna  få makt i samhället och överglänsa dem. Män av den här inställningen vill ha ägodelar, inte fruar. Kanske slavar?

Reaktionerna från Pakistans kvinnor har varit  ilskna.

Gillar du att bli slagen? Om inte, gå till CARE2 petition, hjälp dina medsystrar och klicka in ditt missnöje. Dessa stofiler gillar också barnäktenskap. Åldern är nu 16 år men CII tycker att 12 för pojkar och 9 för flickor vore bättre.

Frågan är också om CII är udda eller är den allmänna uppfattningen bland muslimska män att de kan vara rätt att tillrättavisa sin hustru med en smäll? Hur är det då med barnen?
http://www.thepetitionsite.com/takeaction/324/508/693/?z00m=27969927&redirectID=2085948417

Read more: http://www.dailymail.co.uk/news/article-3644382/Islamic-Council-leader-defends-advice-men-lightly-beat-wives-women-not-fulfilling-duties.html#ixzz4BlHjzasq

Turkiet vill vara med i EU men är det verkligen ett land som passar in? En viktig inlägg om Turkiet och dess kvinnofientliga beslut:

http://ledarsidorna.se/2016/06/helene-bergman-turkiet-forandras-del-iii/

15 reaktion på “Slår din man dig om du inte lyder?

 1. Lutar mer och mer emot att det inte är islamisterna med sina bombbälten som borde omvändas,utan den ”moderate” muslimen som med koranen i smått som stort påverkar livet runt omkring sig,sharia är inte demokrati!

  • Demokrati är en uppfattning som strider mot islam. Det är bara att läsa svenska muslimska rådets råd.

 2. Hej.

  Rekommenderar att du sprider länkarna ovan till lokala och nationella företrädare för politiska partier; särskilt V(pk), C och Mp.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

 3. Likväl är det väldigt påtagligt att det är just kvinnor som har varit drivande vad gäller islamiseringen av väst. Ingen grupp är mer pro Islam än just feminister i Sverige. Kvinnor har hela vägen varit betydligt mer positiva till massimmigrationen i Sverige och SD är det enda partiet med övervägande manligt stöd. Hela sjuklövern har övervägande kvinnligt stöd.

  Vidare förefaller stödet för islamisering vara större bland utbildade kvinnor än övriga. De mest renodlade immigrationsfanatikerna i Sverige har traditionellt varit MP och FP, som båda har haft övervägande stöd från just högutbildade kvinnor.

  Det är svårt att se att detta innebär annat än att det finns två möjliga förklaringar:

  1 Kvinnor vill ha islamisering.
  2. Kvinnor förstår inte vad som är bäst för dem själva och desto mer utbildade de är, desto mindre begriper de.

  Möjligen måste man då ifrågasätta om rösträtt samt rätt till högre utbildning för kvinnor har gynnat Sverige. Eller om det har besegrat landets öde.

  Slutligen bör man ha klart för sig att de som drabbas hårdast är de svenska männen. De trängs undan från möjligheten att fortplana sig och på sikt lär de helt enkelt utrotas. Kvinnorna förlorar sin frihet, men kommer garanterat att beredas alla möjligheter till fortplantning.

  • När jag ser hur folk i min kommun röstade sist fanns MP, S, V, Fi anhängarna på de områden där majoriteten är invandrare. Vi har några områden där svenska är minoritet. Men vem röstade vad går ju inte att se. Hur som helst är förmågan att tänka och dra slutsatser från historien ”om vi gör så här blir resultatet så här” är väldigt låg. Men den oförmågan ligger även på Regeringsnivån.

 4. I London har den nyvalda muslimska borgmästaren just förbjudit lättklädda damer på reklam i tunnelbanan. Feministerna jublar!

  Faktum är att man mycket väl kan se en islamisering av FI. MP är kraftigt försvagat och har slängt ut en del muslimer, så fältet är öppet här. Att se FI ställa upp med profilfrågan att alla kvinnor ska ha rätt att bära burqa är absolut inte omöjligt. Tvärtom! De har hela vägen betraktat detta som en feministisk frihetsfråga (jag skojar inte!) och de skulle bara behöva betona saken lite till för att flyga över 4%. Angående att kvinnor blir misshandlade i muslimska äktenskap, går det väl exakt lika bra att framställa detta som en frihetsfråga som vad gäller burqan? Kvinnor som vill bli misshandlade måste ha rätt att välja detta!

  Sen kan det vara värt att påminna om det nyligen avslutade presidentvalet i Österrike. Ungefär kan man säga att en MP politiker stod mot en SD politiker. Männen röstade med stor majoritet på SD politikern, men kvinnorna röstade med ännu större majoritet på MP gubben.

  • Fi sprang ju med hijab när någon påstod si ha blivit misshandlad av en svensk man vilket visade sig vara lögn, hennes egen muslimske man slog henne när hon inte kom hem i tid. Det var även andra som stödde kvinnan med sjal på huvudet. Blåstes upp av media. Känslor eller förnuft?

 5. ”Skojar du?”

  Nej, tyvärr inte! Men jag håller med om att det blir allt svårare att skilja mellan skämt och verklighet i Sverige.

  Du kan googla själv angående FI och burqa. De har uttalat sig många gånger i ärendet. Bland annat vill jag minnas att Gudrun gick ut stort när Frankrike införde förbud. Hon spökade även ut sig i hijab, tillsammans med många andra kvinnliga politiker (bland annat Åsa Romson) under en manifestation för just kvinnors rätt till detta. Finns många bilder på nätet!

 6. Jag kollade mina gamla länkar och Gudrun hade en debattartikel på newsmill 2010:

  http://www.newsmill.se/inlagg/2010/04/22/ge-belgiska-kvinnor-asyl-i-sverige

  Tyvärr fungerar inte länken nu, men jag minns mycket väl att hon krävde asyl för kvinnor som inte längre fick bära burqa i Belgien och Frankrike. Det var kvinnlig frihet att få välja att ha burqa!

  Varför skulle hon inte kunna använda liknande argumentation för rätten att välja att bli misshandlad?

  • Jag minns det även om mitt intresse för vad Gudrun gör är noll. Svårt att ta henne på allvar men man kanske måste. (Skojar du var avsedd för Rikard men systemet lägger allt i tidsföljd.) Jag vet att du inte skojar.

 7. ”Svårt att ta henne på allvar men man kanske måste.”

  Tja du, det går väl inte att följa svensk politik alls om man endast ska läsa vad vettiga människor skriver?

  MP har länge varit hårt islamiserat och samtligt påstått feministiska. Detta var en vinnande kombination! Rimligen har både FI och V nu guldläge att ta över den rollen.

 8. Men att välutbildade kvinnor röstar på mp säger ju inget. Det är skillnad på utbildning och utbildning. Är dessa kvinnor ingenjörer, läkare matematiker etc. eller har de en master i låtsasdisciplinen genusvetenskap?

  Jag skulle tippa att många har en examen i något obskyrt ämne som inte betyder ett skvatt utanför de sektliknande kretsar de rör sig i. Möjligen imponerar det på svt och SR.

  • Jag tror du har rätt. Det är skillnad på påhittkurser och utbildning.

Kommentarer inaktiverade.