Vänta inte på änglarna … gör något själv

Ibland hittar man något viktigt på Internet, ord som berör eller var sällsynt kloka. Idag, på Nyårsdagen då vi börjar igen en helt ny period i våra liv, år 2013 –  än ganska oanvänd men tyvärr redan märkt av förra årets dumheter, en massa skräp i parkerna och kanske en smula klokskap –  läste jag följande sällsynta betraktelse. Ni får en bit av intervjun, läs det hela på.

http://rt.com/news/oliver-stone-us-orwellian-022/

We are saying learn your history, study it and think about what the alternatives are, think in utopian ways how different the world could be, how better it could be if we start to organize it rationally in the interest of people, not in the interest of profit, not in the interest of Wall Street, not in the interest of military, in the interest of our common humanity, the six billion of us who occupy this planet. 

Oliver Stone and historiker Peter Kuznick

Något att tänka på? Inga änglar syns till, i alla fall är de väldigt sällsynta, så vi bör nog agera själv. Kanske en bra dag att tänka till när nyårsfesten är över och en alldeles vanlig dag står bakom hörnet.